Löydätkö kuvasta kadonneen tabletin? Eeron kuvapulma naurattaa: "Siinä se oli ollut koko ajan"

Eeron samaistuttava tarina kadonneesta tabletista on naurattanut tuhansia Facebookissa ja tarjoaa kaikille visaisen kuvapulman.

Jokainen meistä on taatusti joskus laittanut tavaran ”johonkin loogiseen paikkaan” ja tovin kuluttua kääntänyt koko kodin ympäri etsiessään tätä kadonnutta tavaraa.

Kanttorina työskentelevä Eero Kantola kohtasi omassa kodissaan vastaavan tosielämän "Etsi kuvasta" -aivopähkinän, jolle on naureskeltu ja samaistuttu Facebookin Ei menny niinku Strömsössä -ryhmässä.

Kadonneen tabletin mysteeri

Kantola kertoo, että on jo toistakymmentä vuotta soittanut suurimman osan nuoteista tabletilta. 

Valmistellessaan seuraavan päivän töitä, viimeiseksi hän irrotti vielä tabletin latauksesta ja laski sen käsistään mielestään sellaiseen paikkaan, josta sen voisi näppärästi aamulla napata mukaansa.

– Aamulla olin jo ulkovaatteetkin pukenut päälle ja olin sopivasti aikataulussa. Viimeisenä lähdin hakemaan tabletin mukaan, mutta sitä ei näkynyt missään!

12-tuumainen tabletti ei löytynyt mistään tavanomaisesta paikasta, eikä mikään selittänyt sen katoamista.

– Vaimokin sattui olemaan kotona ja tuli kaveriksi etsimään, mutta ei, kuin maa olisi nielaissut laitteen.

Paikannustoiminto paljasti piilopaikan

Työpäivän jälkeenkään kukaan perheenjäsenistä ei ollut löytänyt tablettia, joten Kantola turvautui paikannustoimintoon, joka pakottaa tabletin hälytysäänet täydellä äänenvoimakkuudella päälle.

– Seisoin kotisali-työhuoneen ovella ja hälytys soi suureksi ällistyksekseni jossain ihan vieressä, mutta missä? Siirryin pari askelta huoneeseen, mutta ei näy, Kantola kertoo.

Muutaman viikko aikaisemmin kotisali oli saanut täydennyksenä ylätaljan, jonka musta istuinosa oli mittasuhteiltaan kuin kadonnut tabletti.

– "Sokkona" ja naurusta kippurassa ojensin käteni ja vaimonikin suureksi ällistykseksi kädessä metelöi kadonnut tabletti. Laitetta oli siis etsitty kahden hengen voimin ja siinä se oli ollut koko ajan täysin näkyvissä paikassa, josta menimme molemmat monta kertaa puolen metrin päästä ohi.

Vastaisuuden varalle, siltä varalta että muuallakin on "vaarallisia mustia pintoja," Kantola on nyt liimannut tabletin kansiin pienen symmetrisen palasen heijastavaa teippiä.

– Varokaa mustia pintoja, varsinkin sellaisia, joihin voi laskea mustia mobiililaitteita!

Katso myös: Kanadassa sijaitseva tosielämän optinen illuusio laittaa mielen solmuun

Kanadassa sijaitseva tosielämän optinen illuusio laittaa mielen solmuun 0:36
Kanadan Ontariossa sijaitsee tienpitkä, jota ajaessa tienpäässä oleva rakennus näyttää kutistuvan, mitä lähemmäs sitä ajaa.

Lue myös:

    Uusimmat