Lahtelaismies leikkasi naistuttavansa korvan irti ja puukotti yli 150 kertaa – syyttäjä vaatii elinkautista murhasta

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa on tänään luettu syytteet 33-vuotiaalle miehelle lahtelaisnaisen murhasta. Syyttäjän mukaan teko oli erityisen julma ja raaka.

Henkirikos tapahtui Lahden Keijupuiston kaupunginosassa Tapparakadulla yksityisasunnossa toukokuun lopussa. Uhri oli 22-vuotias nainen. Poliisi kertoi tutkinnan alkuvaiheessa, että epäilty ja uhri olivat tunteneet toisensa jo useamman vuoden ajan, mutta ei kommentoinut heidän suhdettaan tarkemmin.

Syytteen mukaan naisen vartalon etu- ja takapuolella, päässä ja raajoissa oli havaittu 150–170 teräaseella tehtyä vammaa ja hänen korvansa oli leikattu irti. Uhrin kehossa oli myös luunmurtumia ja sisäelinvammoja. Hän oli kuollut päähän kohdistuneisiin iskuihin. 

Teko kesti päiviä

Julma ja raaka teko osoitti syyttäjän mukaan sitkeää surmaamispyrkimystä ja piittaamattomuutta puolustuskyvyttömäksi muuttuneen uhrin kärsimyksistä. Nainen oli ollut elossa ja tajuissaan suurimman osan siitä ajasta, kun hän joutui miehen pitkällisten väkivallantekojen uhriksi. Syyttäjän mukaan teko oli kokonaisuutena arvostellen törkeä. 

Rikoksen tekoajaksi on merkitty 24.–27. toukokuuta. Syytteen perusteella väkivallanteot ovat siis ajoittuneet neljän vuorokauden ajalle.

Mies otettiin kiinni 27. toukokuuta iltapäivällä. Hän on edelleen vangittuna. Häntä syytetään murhan lisäksi törkeästä huumausainerikoksesta. Miehen hallusta löytyi lähes 850 grammaa marihuanaa ja pari grammaa amfetamiinia. Lisäksi hän oli kasvattanut 51:tä kannabiskasvia.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta. Päijät-Hämeen käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja