Love Island Suomi -kuvauspaikan lähellä Espanjassa raju maastopalo – ohjaaja: "Vaikutukset ovat meillä olleet sellaisia, että tuhkaa tippuu tänne villan pihalle"

2:15
Maastopalon liekit nuolivat kukkulan harjaa muutaman kilometrin päässä Love Island Suomi -villasta Espanjan Esteponassa. Video on kuvattu keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Esteponassa Love Island Suomi -villan lähettyvillä riehunut maastopalo on saatu hallintaan perjantaiaamuna.

Espanjan Aurinkorannikolla syttynyt maastopalo sai alkunsa noin kymmeneltä illalla keskiviikkoiltana 8. syyskuuta. Palo syttyi espanjalaissmedia El Paisin mukaan Sierra Bermejassa, joka sijaitsee Esteponan kaupungin lähettyvillä, jossa kuvataan tällä hetkellä Love Island Suomi-ohjelman kolmatta tuotantokautta.

Love Island Suomi -ohjaaja Sami Manninenkertoo MTV Uutisille espanjalaisviranomaisten tiedottaneen perjantaiaamuna, että palo on saatu hallintaan ja palava alue on onnistuttu rajaamaan. Paikallislehti The Olive Pressin mukaan maastopalon takia 1000 ihmistä on jouduttu evakuoimaan ja yksi palomies on menehtynyt sammutustöiden yhteydessä. Paikallismedioiden mukaan viranomaiset epäilevät, että palo olisi sytytetty tahallaan.

Mannisen mukaan maastopaloa ja sen etenemistä on seurattu Love Island -villalla erittäin tarkkaan. Tuotantoryhmä on seurannut hyvin aktiivisesti viranomaistiedotteita, useita paikallismedioita sekä ollut yhteydessä alueella asuviin ihmisiin, jotka tuntevat käytännöt vastaavissa tilanteissa. Loppukesästä ja alkusyksystä maastopalot ovat tavanomaisia Espanjan eteläosissa kuivan ja kuuman kesän jäljiltä.

– Meillä ei ole hätää. Vaikutukset ovat meillä olleet sellaisia, että tuhkaa tippuu tänne villan pihalle ja joudumme suojaamaan kameroita. Allas joudutaan putsaamaan myös vähän useammin, koska sinnekin tippuu nokea ja tuhkaa. Meille ei ole kuitenkaan mitään varsinaista vaaratilannetta täällä villalla aiheutunut, Manninen kertoo.

Varsinainen maastopalo ei ohjaajan mukaan ole näkynyt Love Island -villalle kuin ajoittain. Lähimmillään palo on näkynyt Mannisen mukaan villalta noin kolmen kilometrin päässä sijaitsevalla harjanteella, mutta se on sittemmin vetäytynyt. Mikäli maastopalo olisi tullut harjanteen yli, olisi Love Island -tuotanto valmistautunut Mannisen mukaan evakuointiin. 

– Toimimme täysin viranomaisohjeistuksen mukaan. Tietysti, jos tuntisimme itse olomme tukalaksi, niin sitten täältä lähdettäisiin. Olemme tehneet jo ennakkoon suunnitelmat ja sitten vielä toissa yönä, kun tuo palo alkoi, niin tarkensimme vielä omia evakuointisuunnitelmiamme saman tien.

Ohjaajan itsensä sekä muidenkin työryhmäläisten tekemien havaintojen mukaan alueella olisi ollut nähtävillä torstai-iltana enää muutamia yksittäisiä palopesäkkeitä. Paloa on sammutettu muun muassa helikoptereilla, jotka tiputtavat paloalueelle ilmasta käsin vettä.

Manninen kertoo, että villan saarelaiset ovat tietoisia maastopalosta, kuten myös villalla olevien läheiset Suomessa. Myös kaikki työryhmän jäsenet ovat ajan tasalla tilanteesta. Ohjelman tekemistä jatketaan tällä hetkellä normaalisti. Vaikka tilanne on rauhoittunut, jatketaan sen seuraamista tuotannon parissa edelleen.

– Kaikkien turvallisuus on tietenkin etusijalla, Manninen summaa.

Love Island Suomen kolmas tuotantokausi maanantaista lauantaihin klo 21 alkaen AVAlla ja klo 20 mtv-palvelussa. Jaksot kuvataan vain vuorokautta aiemmin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja