Loukkaantumiset piinaavat HIFK:ta, tähtihyökkääjä flunssassa jo kuukauden: "Ei taida tulla mitään apuja"

Liigassa pelaavalla Helsingin IFK:lla on ollut paljon huonoa tuuria, sillä joukkueelta on ketjullinen kärkipelaajia sivussa. Päävalmentaja Ari-Pekka Selinin mukaan sairastuvalta tuskin saadaan apuja viikonlopun kärkipeleihin, sillä kaikkien toipuminen ei ole edennyt odotetusti.

Ylälaidan videolla Tulosruudun keskiviikon SM-liigakierroksen läpikäynti.

HIFK:n kärkihyökkääjä Iikka Kangasniemen pitkä poissaolo on aiheuttanut ihmetystä. Kangasniemi iski alkukaudella neljässä pelissä tehot 3+3, mutta on ollut 20. syyskuuta lähtien sivussa. Päävalmentaja Ari-Pekka Selinin mukaan poissaolon syynä on sitkeä ja odottamattoman pitkä flunssa.

Samassa taudissa on myös tällä kaudella vain viisi ottelua pelannut Thomas Nykopp.

– Muutamat pelaajat ovat olleet kuumesairaina, niille ei mahda mitään. Ongelma on, että he ovat olleet jo useita viikkoja toipilaana. Heidän kanssaan on mennyt paljon pidempään kuin oletettiin. Tauti on päällä, Selin sanoi MTV Sportille.

HIFK sai lisää huonoja uutisia viime viikonlopun Satakunnan kiertueelta. Joukkue otti perjantaina 4-1-voiton Ässistä, mutta menetti kaksi kärkipelaajaansa sairastuvalle. Ottelussa loukkaantuivat kapteeni Lennart Petrell ja joukkueen paras pistemies Erik Thorell. Molempien arvioitu poissaoloaika on seuran mukaan kahdesta neljään viikkoa.

Sivussa ovat myös helmikuussa palaava Juho Keränen ja neljä viikkoa huilaava Aleksi Laakso.

Kapealla materiaalilla pelannut joukkue hävisi lauantaina Lukolle ja keskiviikkona Pelicansille. Selin harmittelee tilannetta, sillä HIFK kohtaa perjantaina kotonaan Tapparan. Vastus ei helpotu myöskään lauantaina, jolloin helsinkiläiset matkustavat TPS:n vieraiksi.

– Ennen viikonloppua ei taida tulla mitään apuja. Näyttää siltä, että ryhmämme viikonloppuun on tässä, Selin viittasi Pelicans-ottelun kokoonpanoon.

Valtaosa HIFK:n loukkaantuneista pelaajista on kokenut kolhuissaan huonoa tuuria. Päävalmentajan mukaan kärkipelaajien kuormitus on ollut kovaa.

Etenkin Kangasniemen reilun kuukauden pituinen poissaolo on helsinkiläisille kova kolaus, sillä hyökkääjä pelasi alkukauden yli piste per peli -vauhdilla. Tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa.

– Tässä puhutaan huippu-urheilusta, eikä riskejä voi ottaa. He ovat olleet tällä viikolla joukkueen mukana ja harjoitelleet kevyesti. 

Lue myös:

    Uusimmat