Mainos

Lottovoittajat muistelevat: Olisi tehnyt mieli nukkuakin kupongin päällä – jättipotti yhä jakamatta

Lotossa tavoiteltiin viime viikonloppuna kaikkien aikojen suurinta pottia. Jaossa oli 14,1 miljoonaa euroa, joka olisi noussut tuplattuna 28,2 miljoonaan euroon.

Arvonnassa ei kuitenkaan löydetty yhtään seitsemän oikein -tulosta. Edes MTV Uutisten onnettarena toiminut karvaton Fury Rose-kissa ei osunut oikeisiin numeroihin ennustaessaan voittoriviä. 

1:18

Onnekkaita kuusi ja lisänumero -rivejä sen sijaan juhlittiin seitsemän kertaa. 

Potti ei kasva tämän viikon kierroksella, vaan pysyy 14,1 miljoonassa. Kuusi ja lisänumero oikein -riveille jaetaan tällä viikolla poikkeuksellisesti miljoona euroa.

Katso alta, kun kävimme jakamassa kissan arpomat rivit yhdeksälle onnekkaalle Helsingin Pasilan asemalla.

6:12

Seitsemän oikein – näin voittajat muistelevat

40 vuoden lottoaminen tuotti tulosta iäkkäälle pariskunnalle, kun he korjasivat seitsemän miljoonan potin lottoarvonnasta viime joulukuussa kierroksella 49. Pariskunnan paras tulos ennen päävoittoa oli ollut neljä oikein.

– Sanoin aina hänelle, että aika paljon sinä pelaat kun et ikinä kuitenkaan mitään voita. Nyt perun puheeni, vaimo kertoi hilpeänä Veikkauksen toimistolla.

Voitto ei ole saanut pitkän linjan lottoajia suunniltaan, vaan jymyuutiseen suhtauduttiin rauhallisesti. Rahojen törsääminen ei pariskuntaa kiinnosta.

– Ei minua huvita lähteä mihinkään shoppailemaan, nainen totesi.

Pariskunta asuu vuokralla Helsingin Kontulassa, ja voittorahoille onkin pohdittu sijoituskohdetta senioriasunnosta.

– Kunpa voitto vain olisi tullut hieman aiemmin, kun rahalle olisi ollut enemmän tarvetta, pariskunta tuumi.

”Lähdetkö vielä kirpparille?

Viime vuoden ystävänpäivän lottoarvonnassa (kierroksella 7/2015) porukkapeliin osallistuneen perheen arki mullistui, kun perheen isä tarkisti sunnuntaiaamuna lottoriviään tietokoneelta.

– Sammutin koneen ja käynnistin sen uudelleen. Rivi näytti edelleen seitsemää oikein. Pari kertaa vielä sammutin ja käynnistin, kunnes uskoin, että koneeni ei ole sekaisin, hän kertoo.

Perheen äiti katseli vierestä voittosummaa ja liikuttui onnesta. Porukkapeliin osallistuminen oli tuonut mukavan 1 390 000 euron voiton.

– Näin vain pitkän rivin numeroita ja aloin itkeä, hän kertoo.

Rouva vannottaa, että suuri rahamäärä ei ole muuttanut häntä ihmisenä.

– Kaverini jo huolestuneena kysyivät, että lähdenkö vielä heidän kanssaan kirpparilla. Totta kai lähden! Ei tässä ihmisenä toiseksi muutu, vaikka voitto tulikin.

Kaksi voittoa yhdelle perheelle

Myös toukokuussa 2013 (kierros 19/2013) oltiin jakamassa tuolloin kaikkien aikojen suurinta lottopottia. Seitsemän oikein -rivejä löytyi arvonnassa kaksin kappalein.

Ennätyksellisen potin lisäksi kierroksesta teki erityisen se, että molemmat päävoittoon oikeuttavista riveistä olivat päätyneet samaan perheeseen – voitto jakautui isovanhempien ja lapsenlapsen perheen kesken.

Isoisä seurasi tulosarvontaa ja hämmentyi jokaisen numeron osuessa kohdalleen.

– Jokainen osuu oikeaan, voiko olla totta! hän muistaa ajatelleensa.

Kun voittava rivi oli käyty läpi ja tarkistettu useaan otteeseen, isovanhemmat alkoivat pommittaa lastenlastensa perhettä puheluilla.

– Soittelimme edestakaisin ainakin neljä-viisi-kertaa. Varmistimme rivin oikeaksi useaan kertaan. Ei äiti ja isäkään uskoneet voittoa todeksi, ennen kuin näytin kupongin, nuori mies kertoo.

Kumpikin voittajapariskunta kertoo tuskailleensa voittokupongin säilymisen puolesta.

– Olisi tehnyt mieli nukkuakin kupongin päällä, että se ei vaan karkaa mihinkään, isoisä kertoi noutaessaan voittoa Veikkauksen toimistolta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.