Loton päävoitto lähestyy vaiettua rajaa – varma keino voittaa: "Loton sääntöjen puitteissa tälle ei ole mitään estettä"

Toimittaja tekeytyi lottovoittajaksi - näin voittaja vastaanotetaan Veikkauksella 1:06
Toimittaja tekeytyi lottovoittajaksi - näin voittaja vastaanotetaan Veikkauksella

Jos Loton pottia nostetaan edelleen päästään yli rajan, jossa täysosuman todennäköisyys ja voittopotin suuruus kohtaavat. Tämä vaatisi kuitenkin yli 18 miljoonan euron satsauksen.

Todennäköisyys voittaa Loton päävoitto on yhden suhde 18,6 miljoonaan. Jos samalla lottokierroksella täyttäisi yli 18 miljoonaa riviä, joilla on jokaisella eri numerosarja, olisi täysosuma taattu.

– Tyypillisesti Lottoa pelataan muutama rivi kerrallaan, motiivina on ennemminkin haaveilu kuin sijoittaminen. Pelaamalla kaikki mahdolliset rivit päävoitto on toki voitettavissa varmasti, kertoo Loton tuotepäällikkö Teemu Saukonoja.

Mikäli Loton täyspotti kasvaa edelleen, päästään pisteeseen, jossa kyseinen pelitapa voi olla jopa kannattava. Tämä vaatisi kuitenkin yli 18 miljoonan potin sekä yli 18 miljoonan euron satsauksen.

– Emme pidä tätä kovin todennäköisenä tai edes järkevänä, saati suositeltavana pelitapana. Lisäksi ei ole takeita siitä, että päävoitto menisi vain yhdelle pelaajalle, Saukonoja sanoo.

– Loton sääntöjen puitteissa tälle [potin kasvulle yli 18 miljoonaan] ei ole mitään estettä. Veikkaus päättää Loton potin viikoittain, kertoo Veikkauksen tiedottaja Ilkka Nisula.

Loton täysosuman etsiminen jatkuu uuden ennätyspotin voimin. Lauantaina 19. tammikuuta Lotossa on tarjolla kaikkien aikojen suurin potti eli 15 miljoonaa euroa. Kyseessä on ennätyspitkä jännityspiina, sillä käynnissä on jo 13:s viikko ilman täysosumaa.

Lue myös:

    Uusimmat