Mainos

Veikkauksella ilahduttiin historiallisen potin jakamisesta – nyt alkaa jännitys siitä, milloin voittaja löytyy: "Vielä ei ole kahvi porisemassa"

5:00

Historiallinen 15,5 miljoonan euron lottopotti osui yhdelle onnekkaalle lauantaina. Vielä ei tiedetä, kuka tuo onnekas on, sillä voittorivi ostettiin ilman Veikkaus-korttia.

Lauantaina jännitettiin loton historian suurimman potin kohtaloa, kun jaossa oli 15,5 miljoonaa euroa. Kierroksia ilman päävoittoa ehdittiin pelata peräti 15 ennen kuin jättipotti saatiin jakoon.

Viidentoista päävoitottoman kierroksen putki on loton historian pisin. Aiempi ennätysputki oli yhdeksän kierrosta ilman päävoittoa.

Veikkauksella iloittiin

Veikkauksella ollaan ilahtuneita, että ennätyspotti saatiin vihdoin jaettua. Jännitys Helsingin pääkonttorilla kuitenkin jatkuu, sillä voittajan henkilöllisyys ei ole vielä selvillä.

– Peli pelattiin tunnistamattomana eli ilman Veikkaus-korttia. Meillä ei siis ole tietoa, kuka voittaja on, Ilkka Nisula Veikkauksen tiedotuksesta kertoo.

Voittaja leinee kuitenkin kotoisin Lohjalta, jossa voittorivi pelattiin. Voittorivin myyneen MK Marketin kauppias Mustafa Kosar kertoo MTV Uutisille kaupan asiakkaiden olevan pääasiassa paikkakuntalaisia.

Onnekkaan voittajan tulee hakea voittonsa Veikkauksen pääkonttorilta Helsingin Pohjois-Haagasta. Veikkauksella on jo alettu valmistella voittajan yhteydenottoa.

– Vielä ei kahvit ole porisemassa, mutta ollaan hyvässä valmiudessa, jos voittaja ottaa yhteyttä. Toivottavasti päästään mahdollisimman pian voitto lunastamaan ja voittokahveille kuulumisia kyselemään, Nisula sanoo.

Veikkaus haluaa muistaa myös voittorivin myynyttä MK Marketia. Lohjan Ruotionmäessä sijaitsevalla kaupalla järjestetään luultavasti juhlakahvit voittorivin myymisen kunniaksi, Nisula kertoo.

Loton suosio laskussa

Lotto on edelleen suomalaisten suosikkipeli, vaikka sen pelaaminen on viime aikoina hieman vähentynyt.

Loton liikevaihto on nähtävillä Veikkauksen sivuilta vuodesta 2005 vuoteen 2017.

Liikevaihto oli korkeimmillaan vuonna 2011, jolloin se oli LottoPlus-lisävoittoluokat mukaan lukien 576 miljoonaa euroa. Vielä seuraavana vuonna liikevaihto oli ilman lisävoittoluokkiakin lhes 526 miljoonaa.

Sen jälkeen loton suosio on lähtenyt selvään laskuun. Vuonna 2017 liikevaihto oli enää vajaat 345 miljoonaa.

Loton suosioon on vaikuttanut Nisulan mukaan se, että Veikkauksen pelivalikoima on laajentunut viime vuosina huomattavasti. Viime viikkoina jaossa ollut jättipotti innosti kuitenkin ihmisiä lottoamaan tavallista enemmän.

Ensi lauantaina joaossa on "ainoastaan" 1,2 miljoonan päävoitto.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja