Mainos

Saako joku kaikkien aikojen jouluyllätyksen? – Lotossa arvotaan tänään historian suurin potti

1:06
Lottovoittajalle tarjoillaan aina voittokahvit, toimittaja pääsi vierailulle voittajakabinettiin.

Miltä tuntuisi voittaa 14,6 miljoonaa euroa näin joulun alla? Se voi olla lottoajalle tänä iltana mahdollista, jos Veikkauksen loton arvonnassa tulee täysosuma.

Nyt arvottava 14,6 miljoonan voitto olisi yksittäiselle henkilölle osuessaan  historian suurin lottopotti.

– Näin suuri potti on kertynyt lunastamattomista voitoista kertyneestä lisärahasta. Sääntöjemme mukaan tuota kertynyttä rahaa jaetaan erilaisissa tilaisuuksissa tai pelaajille. Tuota lisärahaa on nyt ennätyspotissa, selittää Veikkauksen tiedottaja Tero Talaslahti.  

Edellinen ennätyspotti viime kesältä

Tähän mennessä suurin yksittäiselle henkilölle osunut lottopotti, 14,5 miljoonaa euroa arvottiin tänä vuonna Ruokolahdelle.  

Ystävänpäivänä vuonna 2015 jaossa oli 13,9 miljoonaa euroa, mutta arvonnassa mukana ollut tuplaus kasvatti pottia ja teki 20 ihmisestä kerralla miljonäärejä. 

– Tuplauksen ansiosta jokainen sai 1,39 miljoonaa euroa. Tämä oli poikkeuksellista, sillä joskus voi mennä vuosi, että saadaan edes yksi täyspotin voittanut, Talaslahti sanoo.

Lottoarvontoja on suoritettu vuodesta 1971.

– Arvontoja on suoritettu tähän mennessä noin kaksi ja puoli tuhatta. Täysosumia on tullut runsaat 3 300. Tämä johtuu siitä, että aikojen saatossa arvonnat ovat vaihdelleet ja joissain arvonnoissa on saattanut olla useampikin täysosuma. 

Ennätyspotit houkuttavat pelaamaan

Vaikka tarkkoja loton myyntilukuja ei Talaslahdella ole tältä viikolta, Veikkauksessa tiedetään kokemuksen perusteella, että ennätyspotti näkyy pelaamisen kasvuna.

– Loton pelaamisessa motiivina on unelmat ja haaveilu, ja iso potti tarkoittaa isoja haaveita. Ennätyspotit myös puhuttavat kahvipöydissä. 

– Loton pelaaminen jätetään yleensä lähelle arvonnan ajankohtaa. Varmasti tänään vielä moni hoitaa loton rosollin ostamisen yhteydessä. 

Lotto arvotaan tänään illalla kello 22.10 MTV3-kanavalla.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja