Mainos

Loppuviikko sateinen: Pohjoiseen 20-50 senttiä lunta, etelään ja länteen myös vettä

Loppuviikko on sateinen. Pohjoisessa sataa lunta lähes päivittäin. Etelän ja lännen sateet tulevat lumena, räntänä ja vetenä.

Euroopan yllä on nyt laaja ja voimakas matalapaine, joka kuljettaa Suomeen sateita.

Tänään keskiviikkona sateita on tullut etenkin pohjoisessa ja lännessä. Pohjoisen sateet ovat lunta, länsirannikolla osa sateista voi tulla vetenä. Illan ja yön aikana sadealue kulkee Suomen yli kohti itää. Torstainakin sateita kulkee Suomen yli, eniten sataa pohjoisessa ja lännessä.

Perjantaina pohjoisessa tulee edelleen lunta ajoittain, maan etelä- ja keskiosassakin paikoin. Viikonloppuna sateita tulee koko maassa.

– Pohjoisessa voi loppuviikon aikana sataa lunta 20-50 senttimetriä. Todennäköisesti eniten sataa Etelä- ja Keski-Lapissa, painottuen länteen, sillä mereltä tuleva kosteus voi voimistaa lumisateita. Maan itäosassa lunta tulee 5-15 senttimetriä. Etelän ja lännen lumisademäärää on vaikea arvioida, sillä osa sateista tulee vetenä ja räntänä, toteaa MTV Uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Sää on loppuviikolla tuulista. Lämpötilat ovat melko lauhoja. Etelässä ja lännessä ollaan laajalti nollan tuntumassa, ajoittain plusasteilla. Idässä ja pohjoisessa on enimmäkseen pakkasta. Sunnuntaina plusasteita voi olla Oulun korkeudella asti ja sade voi olla ajoittain vetistä koko maan etelä- ja keskiosassa.

Sateiden etenemistä ja ennustetta voit seurata MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolla ovat lisäksi muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, tiesäätiedot ja kelikamerat.

Katso ylhäältä videolta koko maan loppuviikon ennuste ja alta lähipäivien alueelliset ennusteet.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.