Lopettamisuhan alta selvinneellä kyläkoululla uusi haaste – rehtori pitäisi löytyä ja nopeasti, joten tehtiin rehtoriräppi: "Lapset eivät meinaa pysyä pöksyissään"

Hellyyttävä tempaus – lapset hakevat uutta johtajaa"rehtoriräpillä" 2:42

Pieni Lahnuksen koulu Pohjois-Espoossa hakee uutta johtajaa tavallisuudesta poikkeavin keinoin. Koulun vanhempainyhdistys ja lapset ovat nimittäin tehneet rehtoriräpin uuden johtajaopettajan houkuttelemiseksi pieneen kyläkouluun.

Pientä, 110 oppilaan Lahnuksen koulua oltiin vielä keväällä sulattamassa osaksi isompaa koulua. Oppilaat ja vanhemmat kuitenkin vastustivat suunnitelmaa ja myös vetosivat voimakkaasti koulun säilyttämiseksi itsenäisenä.

Vetoomus kannatti, sillä vaikka kaavailut koulun aseman muuttamiseksi olivat jo pitkällä, päätös koulun sulauttamisesta isompaan kouluun peruttiin toukokuun puolivälissä.

Johtajaopettajan haussa tuli kiire

Mutta koska koulun nykyinen johtajaopettaja on jäämässä eläkkeelle, tuli uuden haussa kiire. Haku on nyt päällä ja se päättyy jo ensi viikon tiistaina 5.6.

Vanhempainyhdistyksessä keksittiinkin, että uutta johtajaa pitäisi houkutella vähän erikoisemmin keinoin.

– Olemme olleet huolissamme, että saammeko me edes hakemuksia, kun haku on niin lyhyt ja alkoi niin myöhään. Halusimmekin saada haulle mahdollisimman laajamittaisen näkyvyyden ja kuuluvuuden, sanoo koulun johtokunnan ja vanhempainyhdistyksen jäsen Maria Karhulahti-Heinonen.

Hakijoita houkutellaan "Rehtoriräpillä"

Näkyvyyden ja kuuluvuuden lisäämiseksi päätettiin tehdä räppi.

– Lapset olivat ajatuksesta tosi innoissaan, kertoo puolestaan Lahnuksen koulun johtokunnan varapuheenjohtaja ja vanhempainyhdistyksen jäsen Jussi Kaasinen.

Nimeksi kappaleelle laitettiin "Rehtoriräppi", ja se on pääpromoottorina toimineen vanhempainyhdistyksen mukaan "noin kaksi minuuttia silkkaa asiaa".

Lapset "onnesta soikeina"

Räppivideo saatiin kasaan alle viikossa talkootyönä; sanoitukseen meni aluksi muutama päivä, sitten sunnuntaina äänitettiin, maanantaina kuvattiin, pari yötä leikattiin ja keskiviikkoaamuna video oli jo purkissa.

Kaikki tarvittavat pelit, vehkeet ja taidot löytyivät koululaisten vanhemmilta, esiintyjinä ovat koulun lapset.

– Lapset ovat olleet onnesta soikeina nähdessään videon ja itsensä esiintymässä. He eivät meinaa pysyä pöksyissään kun ovat päässeet laulamaan oikeasti ihan oikealle videolle, Kaasinen hehkuttaa.

Vanhempainyhdistyksessä rehtoriräpin toivotaan innoittavan liikkeelle runsaslukuisen hakijajoukon. Jos joku lukija innostuu hurmaavan rehtoriräpin katsottuaan, voi johtajaopettajan paikkaa hakea tiistaihin 5.6.2018 kello 15.45 mennessä osoitteessa kirjaamo@espoo.fi.

Lue myös:

    Uusimmat