Mainos

Lopella tuhoisa palo tynnyrinkäsittelylaitoksessa

Teollisuuden tynnyreitä käsittelevä laitos syttyi tuleen Lopella eilisiltana. Tulipaloa sammutettiin varhaiseen aamuun asti 40 palomiehen voimin.

Palomies työssään

Tynnyrienkäsittelylaitos M. Kortelainen Oy on toiminut 15 vuotta Riihimäki-Forssa -tien varressa Lopen Jokiniemen kylässä. Ohikulkija havaitsi rakennuksesta tulevan savua ja kipinöitä eilisiltalla puoli kymmenen jälkeen. Paikalle kutsuttiin Lopen omien yksiköiden lisäksi palokuntaa Riihimäeltä ja nostolava Hyvinkäältä.

Ullakkotilassa levinnyt palo levisi rakennuksessa säilytettyihin 500 tynnyriin ja kemikaaleihin. Palokunta joutui perääntymään, kun suljetut tynnyrit alkoivat räjähdellä. Pelastusmiehistö keskittyi sen jälkeen suojaamaan piha-alueen varastoja.

Palo tuhosi noin 400 neliön tehdashallin niin, että vain kiviseiniä jäi pystyyn. Liekit nielivät muun muassa yrityksen omatekoisia koneita. Yrityksen toimitusjohtajan mukaan tuhoutunut omaisuus oli ainakin osin vakuutettu. Palon takia jouduttiin Riihimäki-Forssa -tien toinen kaista pitämään suljettuna useiden tuntien ajan. Tulipalon vahingoiksi arvioidaan runsaat viisi miljoonaa markkaa.

Yritys on käsitellyt vuosittain 60 000-70 000 teollisuudelta vapautunutta tynnyriä. Ne on koeponnistuksen, pesun ja maalauksen jälkeen toimitettu uuskäyttöön kemian-, öljy- ja lääketeollisuudelle. Laitos on tarvinnut ympäristö- ja jäteluvan, koska se käsittelee vaarallisia liuottimia sekä öljyjä, maaleja ja muita palavia nesteitä. Palopäällikkö Juhani Sudenmaa ilmoitti palosta ympäristöviranomaisille, koska osa sammutusvesistä on saattanut valua maahan. Hämeen ympäristökeskuksen edustaja tutustui tilanteeseen jo tänään.

Suomen kahden muun tynnyrienkäsittelylaitoksen kapasiteetti riittää niin, että kemian teollisuus pääsee eroon tyhjistä astioistaan. Rajamäellä toimiva laitos on vastikään uusittu siellä runsas vuosi sitten sattuneen tulipalon jäljiltä.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.