Lomat peruttiin: osa Mercedeksen F1-tiimistä painoi hommia läpi kesätauon

Tukevasta MM-johdostaan huolimatta Mercedeksen F1-tiimi on paiskinut hommia läpi kesätauon, kertoo tallipäällikkö Toto Wolff.

Mercedes lähti vajaan kuukauden kesälomalle 150 pisteen etumatkalla Ferrariin valmistajien MM-sarjassa. Kuljettajien pistetaulukossa Lewis Hamiltonilla on 62 pisteen väli tallikaveriinsa Valtteri Bottakseen, mutta Red Bullin Max Verstappen väijyy jo seitsemän pinnan päässä suomalaisesta.

F1-säännöt pakottavat antamaan tiimin jäsenille vähintään 14 päivän loman tuulitunnelissa, suunnitteluosastolla sekä komponenttien valmistuksessa ja kehityksessä työskenteleville, mutta moottoripuolta rajoitus ei koske.

Tämän takia Wolff kertoo moottoriosaston paiskineen hommia tauotta koko elokuun.

– Tiimijäsenemme Brixworthissa työskentelivät läpi kesätauon parantaakseen voimayksikkömme suorituskykyä ja luotettavuutta, Wolff kertoo Motorsport.comin mukaan.

– On hienoa palata kesätauolta tietäen, että osa tiimistä on painanut täysillä töitä, ja olemme kiitollisia kollegoillemme, jotka pitivät pallon liikkeessä, kun me olimme poissa toimistolta, Wolff jatkaa.

Suuri MM-johto ei juuri Mercedestä rauhoittanut, sillä juhannuksen jälkeiset kisat osoittivat Ferrarin ja eteenkin Red Bullin ottaneen eroa koko ajan kiinni.

– Johdamme molempia MM-sarjoja, muttei se tunnu siltä. Muutaman viime vuoden aikana olemme nähteet tiimien esiintyvät erittäin vahvasti kesätauon jälkeen, joten meidän täytyy jatkaa duunia.

– Siksi lähestymme kauden toista puoliskoa ennemminkin kokonaan uuden kauden alkuna. Jälleen kerran on varmistettava, ettemme jätä virheille tilaa ja jatkamme riman nostamista, Wolff toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat