Mainos

Lomakausi alkaa lumi- ja räntäsateilla – katso paikkakuntakohtaiset talvilomaennusteet MTV:n sääsivustolta

Loppuviikon sää on pilvistä. Lunta sataa jossain päin maata päivittäin, eniten idässä ja kaakossa.

Tänään torstaina maan etelä- ja keskiosassa tulee hajanaisia lumisateita. Illalla ja ensi yönä lumisade yleistyy ja voimistuu Itä-Suomessa ja myös Pohjois-Suomessa tulee lumikuuroja.

– Muuallakin voi tulla yksittäisiä lumikuuroja, mutta idässä sade on yöstä alkaen yhtenäistä. Saderintama pysyy Itä-Suomen yllä koko perjantain, muualla maassa lumikuurot ovat mahdollisia. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat ovat nollan asteen vaiheilla, pohjoisessa on pikkupakkasta, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Koululaisten talvilomakausi alkamassa

Koululaisten talvilomat pidetään kolmen viikon jaksolla helmi-maaliskuussa. Etelä-Suomen kouluissa, esimerkiksi Helsingissä ja Turussa, talviloma on viikolla 8 (22.–26.2.2016).

Väli-Suomen kunnissa kuten Tampereella, Vaasassa, Jyväskylässä, Mikkelissä ja Kouvolassa vietetään talvilomaa viikolla 9 (29.2.–4.3.).

Itä- ja Pohjois-Suomen kouluissa esimerkiksi Kuopiossa, Joensuussa, Kajaanissa, Oulussa ja Rovaniemellä talviloma on maaliskuussa viikolla 10 (7.–11.3.).

Lähde: Opetushallitus

Lumisade jatkuu idässä vielä lauantainakin.

– Itään voi lauantai-iltaan mennessä kertyä toistakymmentä senttimetriä lunta. Lauantaina sadealue on hieman laajempi kun perjantaina. Perjantaina pääkaupunkiseudulla on todennäköisesti melko poutaista, mutta lauantaina sadealue saattaa ylettyä esimerkiksi Helsinkiin ja maan keskiosassa Jyväskylään asti. Sadealue nousee lauantai-iltana Pohjois-Suomen eteläosiin.

Lauantaina etelärannikolla lämpötila on nollassa.

– Osa sateista tulee räntänä, ehkä jopa vetenä. Tuuli puhaltaa etelän puolelta, sanoo Miina Manninen.

Sunnuntaina lumisateita on liikkeellä laajalti.

– Lunta tulee koko maassa ajoittain pitkin päivää. On mahdollista, että sunnuntain matalapaine voimistaa tuulen kovaksi.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet tälle ja ensi viikolle MTV:n sääsivustolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.