Mainos

Lomajuhlinta käyntiin rauhallisesti

Pitkän kouluvuoden loppumista juhlivat nuoret täyttivät illalla rannat ja puistot. Koleus hillitsi juhlintaa koko maassa viimeistään illan myöhäisinä tunteina.

Inna Pätynen, 15, oli yksi onnellisista kesäloman aloittajista. Hän saapui Hietaniemen rannalle Helsinkiin jo neljän maissa iltapäivällä.

- Kyllä äiti tietää, missä olen ja mitä teen. Äiti osti viinipullonkin, jonka joimme puoliksi kaverin kanssa, Pätynen kertoo.

Pätysen koulukaveri Marek Blizniak, 17, pusutteli hellästi samanikäistä Aliona Linoselaista auringon laskiessa horisonttiin. Lämmittävä kaveri olikin illan paras varustus, sillä yöstä oli luvattu vilpoisaa.

Poliisi tarkkana

Uudenmaan alueella ja Hämeessä poliisit partioivat nuorten suosikkipaikkoja hieman tavallista suuremmalla miehityksellä. Helsingissä ikisuosikkiin Hietaniemen rannalle ja Sinebrychoffin puistoon kerääntyi molempiin poliisin arvion mukaan satoja nuoria.

Espoolaisnuoret kokoontuvat sankoin joukoin Matinkylän ja Haukilahden rannoille. Vantaalla ulkojuhlat vietettiin Heurekan ja Jokiuoman puistoissa sekä Koivukylän alueella.

Kolea sää rauhoitti muun maan

Maan itä- ja pohjoisosissa tuulinen sää ja sateet hillitsivät nuorten menoa jo alkuillasta. Pohjois-Savossa satoi tänään jopa rakeita.

- Jo lauantain vastainen yö oli kolea, eivätkä edes ammattikoululaiset innostuneet riehakkaaseen menoon. Tänään oli aurinkoista, mutta tuuli oli viileä, kertoi ylikomisario Arto Autio Oulun poliisilaitoksesta.

Kuopiossa valvontaan panostettiin erityisesti Väinölänniemellä. Kotkassakaan meno ei alkuillasta poikennut tavallisesta lauantaista.

Länsi-Suomessa juhlinta sujui hätäkeskusten tietojen mukaan vilkkaasti, mutta häiriöittä. Tamperelaisten nuorten suosimalla Pyynikin rannalla oli alkuillasta jopa hiljaista.

Turun keskustassa, Aurajoen rannalla ja Samppalinnanmäellä nuoret ilakoivat myös varsin siivosti.

Joillakin paikkakunnilla koululaisille oli viikonlopuksi järjestetty myös valvottuja tapahtumia. Tampereella oli Tullikamarin Pakkahuoneella ilmainen Summer Live -tapahtuma, jossa esiintyi useita bändejä. Sisään pääsi, jos läpäisi puhallustestin.

Käpylän urheilupuistossa Helsinki Live -konsertissa esiintyi muun muassa Guns 'n Roses.

Katso Helsingin poliisin kenttäkomisario Jere Roimun haastattelu

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.