Mainos

Levin hotellin vedenkäyttökielto on purettu – vesiverkoston klooraus saatu valmiiksi

Levillä Sokos Hotel Breakissa ollut veden käyttökielto puretaan iltapäivästä alkaen.

Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon mukaan vesiverkoston klooraus on suoritettu ja vettä voidaan jälleen alkaa käyttä.

Break Sokos Hotel Levillä lomailijat olivat joutuneet olevaan ilman vettä lähes vuorokauden. Eilen alkaneen vedenkäyttökiellon aiheuttaja on legionella-bakteeri. Hotelli on käynnistänyt toimenpiteet bakteerin poistamiseksi.

Hotellin kolmesta rakennuksesta kaikkiin asetettiin eilen iltapäivällä vedenkäyttökielto. Päärakennuksesta kielto kumottiin tänään aamukuudelta. Myös muiden rakennusten vedenkäyttökielto on tarkoitus purkaa tänään.

– Saadaan varmasti tänään purettua vedenkäyttökielto muistakin rakennuksista. Kolmeen mennessä tilanteen pitäisi olla ohi. Tiedotamme asiasta asiakkaillemme, kun käyttökielto on purettu, Sokos Hotel Levistä vastaava Osuuskauppa Arinan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi kertoo.

Vedenkäyttökielto tuli voimaan bakteeriepäilyn vuoksi, kerrotaan Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuollon tiedotteessa. Tunturi-Lapin ympäristöterveydenhuolto sai vahvan legionella-bakteeriepäilyn maaliskuun 28.

Epäily syntyi, kun hotellin kanssa samassa kiinteistöissä olevan Hullu Poro Penthousen porealtaissa vierailleista ihmisistä seitsemän sairastui. Sairastumisen vuoksi kyseiset tilat asetettiin välittömästi käyttökieltoon.

Huhtikuun alussa hotellin verkostovedestä otettiin vesinäytteet. Break Sokos Hotellin kanssa samassa kiinteistössä olevan Hullu Poro Penthousen porealtaasta ja kiinteistön verkostovedestä otetuista näytteistä löytyi legionella-bakteeria. Legionella on ympäristöperäinen bakteeri, joka voi lisääntyä vesijärjestelmissä.

Bakteeri voi aiheuttaa hengitysteihin joutuessaan vaihtelevia infektioita. Pahimmillaan legionella voi aiheuttaa ihmiselle keuhkokuumeen. Juomavedestä bakteeri ei tartu.

Break Sokos Hotel Levissä ei vastaavaa tapausta ole aikaisemmin ollut.

– Ilmeisesti kylpylöissä, hotelleissa ja risteilylaivoilla tätä on ollut, ainakin maailmalla, Peltoniemi kertoo.

Tilanne normalisoituu pääsiäiseksi

Bakteerin poistamiseksi hotellin vesijohtojärjestelmä on huuhdeltu ja lämpimän veden lämpötila on nostettu yli 65 asteeseen. Tänään hotellin vesiverkosto kloorataan ja tämän jälkeen vedenkäyttökielto voidaan purkaa.

Peltoniemen mukaan hotellissa on ollut käyttökiellon aikaan useita kymmeniä ihmisiä. Pääsiäisloman viettäjät saapuvat Peltoniemen mukaan kuitenkin pääasiassa vasta tänään, jolloin tilanteen pitäisi olla palautunut normaaliksi.

Hotelli järjesti asiakkailleen eilen korvaukseksi liput toiseen alueella sijainneeseen kylpylään.

– Asiakkaat pääsivät eilen kustannuksellamme Levi Spa Hotelin kylpylään. Lisäksi he saavat viime yön veloituksetta, Peltoniemi selvittää.

Juttua korjattu 13.4. klo 13.07. Bakteeria löytyi Hullu Poro Penthousen porealtaasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.