Kylpylähotelli suljettiin Siilinjärvellä – kymmeniä ihmisiä sairastui norovirukseen: "Nyt on kloori-isku meneillään ja kaikki oravaa pienemmät tapetaan"

2:50
Kylpylähotelli suljettiin vatsatautiepidemian vuoksi, katso videolta johtajan haastattelu

Kylpylähotelli Kunnonpaikka Siilinjärvellä on suljettu vatsatautiepidemian vuoksi. Kymmenet asiakkaat sairastuivat noroviruksesta.

Kylpylähotelli Kunnonpaikka on suljettu maanantaihin asti, ja hotellissa on käynnissä tehopuhdistus, kertoo kylpylän toimitusjohtaja Timo Juurakko.

– Kylpylä on suljettu ja tilanne on saatu rauhoitettua. Nyt meneillään on tehopuhdistus, klooraamme koko hotellin. Muun muassa uima-altaat ovat kloori-iskun kohteena – kaikki oravaa pienemmät tapetaan, Juurakko sanoo.

Pitkäaikaiset asiakkaat eristyksissä

Lähes kaikki asiakkaat on kotiutettu. Hotellin pitkäaikaiset asiakkaat ovat eristyksissä huoneissaan, jonne heille tuodaan ruoka.

Juurakko kertoo ensimmäisten sairastuneiden tulleen vastaanottoon keskiviikkoaamuna.

– Sairastuneita tuli nopeasti lisää. Aamukahdeksalta meillä oli näytteenotto käynnissä ja terveyskeskus hälytetty. Suljimme pian kylpyläosaston, kuntosalin ja ravintolan.

Hotelli suljettiin kokonaan eilen.

– Sairastuin itsekin ja olen tällä hetkellä eristyksissä kotitoimistossa, Juurakko kertoo.

Joitakin peruutuksia on tullut

Juurakon mukaan hotellin joulu vietetään normaalisti. Muutamia peruutuksia on kuitenkin tullut vatsatautiepidemian vuoksi.

– Pyrimme siihen, että ongelma hoidetaan pois ennen joulua. Virus on ehkä tullut asiakkaan mukana, ja kun pienessä tilassa on paljon ihmisiä, se leviää nopeasti. Ohjeena on pitää kaksi varopäivää toimenpiteiden alettua. Me pidämme varmuuden vuoksi kolme.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Savon Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja