Lola muistelee kaameaa dieettiään: Pelkkää viiliä ja ananasta

Entinen Miss Suomi, Suurin pudottaja -juontaja Lola Wallinkoski ehti nuorempana kokeilla aikamoisia dieettejä.

Miss Suomi 1996 Lola Wallinkoski (o.s. Odusoga) vieraili torstaina Huomenta Suomen Viihderaadissa. Ulkonäköpaineita ja painonpudotusta ohjelmassa hänen kanssaan käsitteli entinen uimari Jani Sievinen.

Terveellisiin elämäntapoihin panostava Suurin pudottaja -juontaja kuvaili lähetyksen jälkeen MTV.fille olevansa sinut itsensä kanssa.

– Minulla on aina hyvä olo, siihen pyrin. Olen ollut vuosikaudet tyytyväinen itseeni, siitä kaikki lähtee. Sitten kun rakastaa itseään niin on hyvä olo ja se näkyy myös ulospäin. Sitten pystyy toteuttamaan muita asioita ja välittämään muista ihmisistä, kun on itsensä kanssa sinut.

Wallinkoskella on taustalla myös aikoja, jolloin ulkonäköön tuli kiinnitettyä tarkemmin huomiota. Aiemmin Lola oli kilpaurheilijana miettinyt ulkonäköään vain kilpailuissa, mutta missivuosi havahdutti nuoren naisen ulkonäköön keskittyvän kilpailun hurjaan todellisuuteen.

– Hieman kyseenalaisessa vaiheessa havahduin miettimään ulkonäköä. Missikilpailuissa mitattiin yhtäkkiä kaikkea ja tarkkailtiin esimerkiksi sitä, kenellä on paremmat reidet. Siinä maailmassa tuollaisella ajattelulla ja tarkkailulla oli väliä, mutta sen ei saanut antaa jäädä päälle, varsinkaan 18-vuotiaana.

– Sain onneksi pidettyä pään kylmänä ja tein itselleni selväksi, että se ei ollut tosielämää vain liittyi pelkästään kilpailuun. Kyllähän sitä vieläkin voisi lähteä epävarmaan hömpötykseen jos vain olisi sellainen luonne.

Vaikka Wallinkoski onkin nykyään tyytyväinen vartaloonsa, on hän aikoinaan kokeillut myös aikamoisia dieettejä. Missi -ja malliajoiltaan Lola muisteleekin kokeilleensa ällöttävää dieettiä mallitoimiston vetäjän kehotuksesta.

– Muistan parhaiten ihan jäätävän dieetin, joka hänen mielestään oli toimivin. Siinä syötiin pelkkää viiliä ja ananasta usean päivän ajan. Voitte varmaan kuvitella, miten kolmen päivän jälkeen alkoi olla pieni suolaisennälkä, ihan pieni suolanpuute kehossa. Eihän kukaan ihminen nyt syö pelkästään kahta ruoka-ainesta, Lola kauhistelee.

Wallinkoski onkin hieman huolissaan siitä, että useanlaisia dieettivinkkejä on maailma pullollaan ja helposti ihmiset tarttuvat mitä ihmeellisimpiin kokeiluihin tulosten toivossa. Eräänlaiseen dieettihömpötykseen myös Lola meni mukaan 16-vuotiaana, tukeakseen äitiään projektissa.

– Sitä dieettiä mainostettiin jotenkin niin, että laihdu kuusi kiloa ja säästä samalla 600 markkaa. Ei muuten säästetty 600 markkaa ja lihoimme molemmat, kun syötiin enemmän kuin ikinä. Teimme koko ajan ruokaa, enemmän kuin kolmen tunnin välein, se oli ihan hirveätä, Lola muistelee.

Sunnuntaina starttaavaa Suurin pudottaja -ohjelmaa juontava Lola odottaa innolla ohjelman alkua.

– Minua jännittää sinänsä, kun olen ollut kuvauksissa pois tilanteista, joissa valmentajat ovat paikalla. Olen nähnyt vain omat kohtani, mutta jännittää miten kaikki treenit ovat menneet. Olen kuullut vain palasia sieltä ja täältä.

Katso Huomenta Suomen Viihderaati jutun yhteydessä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat