Katso Kaappaus keittiössä -sarjan neljännen jakson reseptit.
Kaappaus keittiössä -kauden neljänneesä jaksossa Maarit ja Topi huolehtivat pienen poikansa ruokavaliosta, mutta oma lautasmalli oli kaukana suosituksista.
Topi korvasi aterioita kahvilla eikä raskaana oleva Maarit syönyt kasviksia, vaan nappaili pitkin päivää välipaloja. Alla olevien reseptien avulla Aihinen yritti saada perheen innostumaan ruuanlaitosta!
Fenkoli-omenasalaatti
MTV Oy / Ida Kentala
2 omenaa ½ fenkoli ½ sitruunan mehu loraus oliiviöljyä loraus valkoviinietikkaa suolaa mustapippuria tuoretta rakuunaa
Kuori omenat ja poista niistä sisus. Halkaise myös fenkoli ja poista siitä kova kanta.
Viipaloi fenkoli sekä omena mahdollisimman ohuesti ja lisää kulhoon.
Marinoi sitruunamehulla, oliiviöljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja pippurilla
Pilko tomaatit isoiksi paloiksi ja viipaloi purjo ohuesti. Lisää kulhoon. Marinoi salaatti sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Silppua mukaan tuoretta basilikaa.
Kirkas coleslaw
½ varhaiskaali 2 porkkanaa ½ dl valkoviinietikkaa 1,5 dl rypsiöljyä 1 rkl sokeria suolaa mustapippuria
Kuori porkkanat ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös puolikas kaali mahdollisimman ohuesti. Lisää ainekset kulhoon.
Marinoi coleslaw valkoviinietikalla, rypsiöljyllä, sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Marinadi saa olla melko hapokas sillä sen maku pehmenee, kun se imeytyy. Anna salaatin vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Voit tehdä salaattia isomman annoksen kerralla, se säilyy hyvin jääkaapissa useammankin päivän.
Lisää hetken päästä maito ja mausta puuro hyvin suolalla ja voilla.
Kanan paisto Airfryerissa
MTV Oy / Ida Kentala
kanan maustamaton rintafile suolaa mustapippuria
Mausta kanan rintafile molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
Aseta rintafile air fryeriin ja paista 185 asteessa noin. 8 min.
Lämmin pastasalaatti
MTV Oy / Ida Kentala
4 annosta 2 pientä paprikaa 4 tomaattia 2 sipulia 200 g fetajuustoa 200 g pastaa kourallinen tuoretta oreganoa
Kuori sipulit ja pilko kaikki vihannekset isoiksi paloiksi. Pyörittele öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla ja paahda uunissa 200 astetta noin 30 min.
Keitä tällä aikaa pasta hyvin suolatussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.
Silppua tuoreita yrttejä ja murenna fetajuusto.
Kun vihannekset ovat paahtuneet sekoita ne pastan joukkoon ja viimeistele salaatti tuoreilla yrteillä sekä fetajuustolla. Nauti!