Mainos

Lohela toivoo eduskunnalta rakentavaa ratkaisunhalua pakolaisasiassa

Eduskunnan puhemies Maria Lohela (ps.) toivoo, että eduskunta kävisi pakolaisista rauhallista ja rakentavaa keskustelua.

Hänen mukaansa asiat pitää ottaa asioina. Lohela kuvaa Lähi-idän ja Afrikan pakolaiskriisiä humanitaariseksi katastrofiksi, joka on jollakin tavalla ratkaistava.

– Toivon, että täällä pysytään rauhallisina ja asiallisina ja käydään rakentavaa, ratkaisuhakuista yhteiskunnallista keskustelua esimerkkinä muille, Lohela sanoi tiedotustilaisuudessa maanantaina.

– Jokainen kansanedustaja on vastuussa siitä, että työskentely-ympäristö pysyy rauhallisena.

Eduskunnan syysistuntokausi alkaa tiistaina. Lohela luonnehtii tulevaa syksyä kaikin puolin vaikeaksi, sillä pakolaiskriisin lisäksi edessä on rajuja leikkauksia.

Vaalitulous purkautui keskusteluissa, mutta on tasoittunut

Lohela huomautti, että viime kädessä puhemies vastaa siitä, että kuri täysistuntosalissa pysyy. Hänen mielestään eduskunnassa on tähän asti käyttäydytty hyvin.

– Kesäkuussa tilanne oli meille kaikille uusi ja vaalitulos purkaantui eduskuntakeskustelun sävyssäkin, mutta tasoittui sitten.

Lohelalta kysyttiin mielipidettä myös siihen, että SDP:n eduskuntaryhmä on kertonut aikovansa tehdä aloitteen ajankohtaiskeskustelusta, jonka aihe olisi rasismi.

– Siitä tekee päätöksen puhemiesneuvosto. En halua ohjata puhemiesneuvoston päätöstä, koska se ei ole minun henkilökohtainen päätökseni. Heti se käsitellään, kun se jätetään.

MTV Uutiset järjestää keskiviikkona 9. syyskuuta suuren pakolaispäivän, joka huipentuu suoraan tv-lähetykseen kello 20-22 MTV3-kanavalla. ”Turvapaikkana Suomi - pakolaiskeskustelu MTV:llä” kokoaa yhteen asiantuntijat, päättäjät sekä kansalaiset keskustelemaan muun muassa pakolaiskriisin tuomista kustannuksista, peloista sekä erilaisista tavoista auttaa hädässä olevia. Osallistu keskusteluun #turvapaikka.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.