Halla-aholta kuitti Stubbille itärajan tilanteesta: "Kaikella kunnioituksella Alex"

Halla-aholta kuitti Stubbille itärajan tilanteesta: "Kaikella kunnioituksella Alex" 5:22
Jussi Halla-aho kuittaili Alexander Stubbille itärajan tilanteesta.

MTV:n Suuren vaalitentin ensimmäisessä osiossa käsiteltiin itärajaa. Halla-ahon mukaan Venäjä luottaa siihen, että Suomi ottaa rajalle tulevat ihmiset vastaan.

Vaalitentin alussa puhuttiin itärajan tilanteesta. 

Hallitus päätti eilen tiistaina avata Niiralan ja Vaalimaan rajanylityspaikat itärajalla. Hallitus on vakuuttanut, että sillä on valmius reagoida, jos tilanne itärajalla muuttuu jälleen.

Apulaisoikeuskanslerin alkuperäinen päätös torpata rajan täyssulku herätti kritiikkiä, erityisesti perussuomalaisten riveistä. 

Onnistuiko Venäjä horjuttamaan suomalaista yhteiskuntaa ja suomalaisten luottamusta päättäjiin repivällä keskustelulla?

Vasemmistoliiton ehdokas Li Anderssonin mukaan valtioneuvoston jäsenten tulee erityisesti tietää vastuunsa kriisitilanteessa.

– En pidä hyvänä sitä, että valtioneuvoston jäsenet kyseenalaistavat apulaisoikeuskansleria ja omia oikeusvaltiorakenteitamme, kuten tämän kriisin yhteydessä tehtiin. Se horjuttaa kykyämme pitää pää kylmänä, Andersson sanoo. 

Raja voidaan siis saada tarvittaessa kokonaan kiinni. Jos raja suljetaan uudelleen, voi tulla eteen tilanne, jossa sinne lähetetään ihmisiä siitä huolimatta. 

Kokoomuksen ehdokas Alexander Stubbin mukaan tulee valmistautua siihen, että Venäjä yrittää jatkossakin hybridivaikuttamista. Rajalle saapuvien lasten, vanhusten ja naisten kohdalla Stubb uskoo rajaviranomaisten käyttävän tervettä järkeä. 

– Suomalainen tulokulma asiaan on kuitenkin humaani ja hankaloissa olosuhteissa rajaviranomaiset käyttävät silloin niin sanotusti tervettä järkeä.

Perussuomalaisten ehdokas Jussi Halla-aho sanoi Venäjän työntävän siirtolaisia rajalle siitä syystä, että Suomen on vaikeaa reagoida lainsäädännön myötä tällaisiin tilanteisiin. 

– Venäjä luottaa siihen, että otamme siirtolaiset vastaan, Halla-aho sanoo.

Halla-aho kuittaa Stubbille, että rajalle voi tietyssä tilanteessa odottaa saapuvaksi lapsia, naisia ja sairaita.

– Kaikella kunnioituksella Alex, jos lähetämme Venäjälle sellaisen viestin, että otamme lapset, sairaat ja naiset sisään, arvaapa kuka siellä on hangessa odottamassa, Halla-aho toteaa

MTV:n Suuren vaalitentin näet suorana MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla kello 20–22. Voit katsoa Suuren vaalitentin kokonaisuudessaan tai parhaiden palojen muodossa MTV Katsomossa. 

Lue myös:

    Uusimmat