Lohduton näky: Tältä paratiisikaupunki näyttää ennen ja jälkeen Mauin maastopalojen

Dramaattinen video: Tältä paratiisikaupunki Lahaina näyttää ennen ja jälkeen Mauin maastopalojen 0:57
Video näyttää Lahainan kaupungin satama-alueen ennen katastrofia ja sen jälkeen.

Ilmakuvat Lahainan kaupungista Mauilla, Havaijilla, paljastavat tuhoisien metsäpalojen seuraukset.

Videomateriaalissa avautuu kaupungin satama-alueen muutos ennen katastrofia ja sen jälkeen. Aikaisemmin vehreä lomakaupunki on nyt muuttunut palaneeksi raunioksi.

Havaijin tuhoisien maastopalojen uhriluku on noussut jo 96:een, kertoivat yhdysvaltalaiset uutiskanavat maanantaina. 

Useita päiviä palon syttymisen jälkeen pelastusviranomaiset taistelevat yhä liekkien uudelleen roihahtamisia vastaan. Etsintä- ja pelastuskoirat etsivät kaupungin mustuneissa raunioissa uhreja, kun taas selviytyjät ja viranomaiset selvittävät katastrofin laajuutta.

Arvostelu viranomaisia kohtaan on raivaustöiden edetessä koventunut. Uutiskanava CNN:n mukaan on ilmennyt, että viranomaiset ovat suorastaan vähätelleet maastopaloriskiä ja mahdollisia tuhoja. Havaijin hätätilavirasto arvioi viime vuonna julkaisemassaan luonnonkatastrofien riskiarviossa maastopalojen riskin matalaksi, uutiskanava kertoi.

Lähes sadan kuolonuhrin lisäksi tuhannet ihmiset ovat menettäneet Havaijin maastopaloissa kotinsa ja yli 2 000 rakennusta on tuhoutunut.

Maastopalo on osoittautunut Havaijin pahimmaksi luonnonkatastrofiksi uhrilukunsa vuoksi. Uhrien määrä ohitti vuonna 1960 tapahtuneen tsunamin, joka vaati 61 ihmisen hengen. Tragedia tapahtui vain vuosi sen jälkeen, kun Havaijista tuli Yhdysvaltojen osavaltio.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat