Lohduton näky: Kalifornian maastopalo levisi "unelmien linnaan" ja tuhosi tuhansittain viinipulloja

Kalifornian ennätykselliset maastopalot ovat iskeneet paikalliseen viinibisnekseen, jota kurittaa jo ennestään koronatilanne.

Viinitilallinen Dario Sattui on allapäin. Hänen 15 vuoden työnsä koki karmean takaiskun sunnuntaina, kun tuli levisi Kalifornian maastopaloista hänen ”unelmien linnaansa”. Paloauto riensi paikalle, mutta liian myöhään.

– Siinä vaiheessa, kun he (sammuttajat) saivat kaiken valmiiksi, oli rakennus jo täysin tulessa ja kaikki mennyttä. Se on todella harmi, Sattui kertoi Reutersille.

Tuli vei mennessään tuhansia viinipulloja. Onneksi valtaosa, 100 000 laatikollista viiniä, oli varastossa muualla.

Katso videolta lohduton näky tuhoutuneista viinipulloista.

Viinintuotanto vaarassa

Sattui pitää Castello di Amoroso -viinitilaansa kuuluisalla Napa Valleyn -viinialueella pohjoisessa Kaliforniassa. Osavaltiossa ovat riehuneet mittaushistorian laajimmat maastopalot tänä vuonna, ja uusimmat tuhot on nähty viinitiloilla.

Vaikutukset viinitiloihin eivät rajoitu ainoastaan suoriin palotuhoihin. Viinialan mukaan uusimman, Glass Fire -nimellä kutsutun palon vaikutukset näkyvät tuotannossa pidempään, sillä viinirypälesadot ovat altistuneet paloista syntyneille savuille.

Yli 1,5 miljoonaa hehtaaria palanut

Tuoreimmassa Glass Fire -palossa on tuhoutunut tähän mennessä yli 100 rakennusta. Kaiken kaikkiaan kuluvan vuoden aikana maastopalot ovat riehuneet yli 1,5 miljoonan hehtaarin alueella Kaliforniassa.

29 ihmistä on kuollut ja yli 8 000 rakennusta tuhoutunut, kertovat osavaltion pelastusviranomaiset. Tuhoisat maastopalot ovat riehuneet myös Kalifornian pohjoisessa naapuriosavaltiossa Oregonissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja