Katso kuvat Kalifornian raivoisasta tulimerestä: Maastopalo tuhosi pikkukaupungista tuhansia hehtaareja hetkessä: "Jos olet kaupungissa, lähde nyt"

2:20
Video: Maastopalot roihuavat Kalifornian osavaltiossa, Yhdysvalloissa

Yhdysvaltain Kalifornian osavaltiossa riehuvat maastopalot leviävät nopeasti. Sonoman piirikunnassa sijaitsevassa Geyservillen kaupungissa on tuhoutunut lähes 6500 hehtaarin alue, eikä paloa ole vielä saatu hallintaan, kertoo CNN. 

Pieni, alle tuhannen asukkaan kaupunki Geyserville koki pahoja tuhoja "The Kincade Fire" -nimen saaneen maastopalossa. Palo syttyi keskiviikkoiltana, ja perjantaiaamuun mennessä se oli tehnyt tuhojaan useiden tuhansien hehtaarien alueella. 

CNN:n meteorologi Brandon Millerin mukaan palon ensimmäisen kolmen tunnin aikana tuhoutui jopa 2000 hehtaaria. Se vastaa yhtä jalkapallokenttää joka kolmas sekunti.

Tuulet vauhdittivat palon leviämistä

Voimakkaat tuulet vauhdittivat palon leviämistä pakottaen osan sähkölaitoksista katkaisemaan sähköt alueelta. Paikallisen palolaitoksen mukaan ainakin 49 rakennusta on tuhoutunut. Vielä ei ole tietoa, kuinka moni rakennuksista oli asuintaloja. 

Viranomaisten mukaan vain 5 prosenttia paloista on hallinnassa, ja niiden pelätään leviävän yhä. 

– Jos olet Geyservillessä, lähde nyt, paikalliset viranomaiset totesivat torstaina. 

Myös muualla Kalifornian osavaltiossa on viime päivinä syttynyt useita maastopaloja. Esimerkiksi Los Angelesin kaupunki on määrännyt 50 000 ihmistä evakuoitavaksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja