Loebilla ei ajotauko tunnu missään – "Mukavaa, että vauhtia löytyi"

Suomalaisilla surkea rallin avauspäivä 1:31

Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari Sebastien Loeb teki paluun rallikaravaanin matkaan Meksikossa. Vaikka miehellä on ajotaukoa rutkasti, oli ranskalaislegenda heti kovassa iskussa.

Loeb käytti hyvin lähtöpaikkansa hyväkseen ja on rallissa perjantain jälkeen toisella sijalla. Eroa kisaa johtavaan Dani Sordoon on vain 7,2 sekuntia.

- Kaiken kaikkiaan tämä oli erinomainen avaus. En osannut oikein odottaa mitään, mutta toisena ollaan, eikä ero kärkeen ole kovin suuri. On mukavaa, että vauhtia löytyi, vaikka en ole ollut Meksikossa kuuteen vuoteen, Loeb summaili.

- Yritämme säilyttää saman vauhdin lauantaina, mutta ei se helppoa ole. Ott Tänak on tosi lähellä ja varsinkin hän tulee huomenna kovaa.

Loebin suorituksen arvoa nostaa se, että esimerkiksi tallikaveri Kris Meeke jäi 15 sekunnin päähän. Molemmat lähtivät terävimmän kärjen takaa, joten lähtöpaikoissa ei ollut eroa. Pohjoisirlantilainen manasi muutamaa typerää virhettään.

- Aamulla meidän rengasvalinta oli kaukana ideaalista. Sitten iltapäivällä tein kaksi hölmöä virhettä. Ilman niitä olisimme voineet olla ihan kärjessä. Se on turhauttavaa, mutta sellaista elämä on, Meeke totesi.

- Tärkeintä on kutienkin se, että meidän vauhti oli hyvää ja nautin todella ajamisesta.

Loeb ajaa tällä kaudella kolme kisaa rallin MM-sarjassa. Miehen päätyö on edelleen rallicrossin MM-sarjan puolella.

Loeb testasi Meksikon soralla ennen kisaa 4:54

Lue myös:

    Uusimmat