Mainos

Tommi Mäkinen ylisti Tänakin suoritusta – "Hän on ollut älykäs"

1:31

Virolaiskuski Ott Tänak on jälleen pieksämässä suomalaiskuljettajia rallin MM-sarjassa.

Kolmatta kisaansa Toyotan tiimissä ajava Tänak on Meksikon rallissa kymmenen ajetun erikoisjälkeen kolmantena vain 11 sekuntia kisaa johtavan Dani Sordon perässä. Siinä missä suomalaiset Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi tuskailivat perjantaina moottoriongelmien kanssa, paahtoi Tänak samanlaisella Yaris WRC:llä vakuuttavia ek-aikoja. Lopulta sekä Latvala että Lappi joutuivat keskeyttämään.

- Kaiken kaikkiaan päivä oli minulle tosi hyvä. Tämä on ensimmäinen  kisani tällä autolla soralla, joten opittavaa riittää. Lämpötilat olivat tosiaan korkealla, mutta onnistuimme selvittämään sen aamulla. Tiimi  teki hyvää työtä huollossa ja auto parani iltapäiväksi, Tänak totesi.

- Iltapäivällä puskin todella kovaa. Meidän lähtöpaikkamme ei ollut  paras mahdollinen, mutta pysyimme silti lähellä kärkeä. Alku on ollut  hyvä ja tästä on hyvä jatkaa huomenna.

Tallipomo Tommi Mäkinen hehkutti virolaissuojattinsa suoritusta.

- Ott on tehnyt todella hienoa työtä. Hän on ollut älykäs vaikeissa  olosuhteissa ja saanut autosta parhaan suorituskyvyn irti. Kun katsoo  hänen suoritustaan perjantain lähtöpaikalta, on huomenna luvassa vielä parempia asioita, Mäkinen hehkutti.

- Jari-Matin keskeytys oli ikävä juttu, mutta hän starttaa lauantaina  uudestaan ja saa toivottavasti jotain pisteitä mukaansa, vaikka onkin toisena autona tiellä. Esapekalla oli myös hankalaa näissä olosuhteissa. 

Hyvä juttu on kuitenkin se, että sekä miehistöt että autot ovat kunnossa, joten molemmat voivat jatkaa kisaa lauantaina, Mäkinen jatkoi.

Lauantaina Meksikossa ajetaan yhdeksän erikoiskoetta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.