Liverpoolille tyly selkäsauna kotiluolassa – Hradeckyn Leverkusen voitokkaana

Liverpool oli ehtinyt pakoilla kotitappiota kaikissa sarjoissa yli vuoden ajan ja joutui nyt nöyrtymään Anfieldilla ensimmäistä kertaa 14 kuukauteen.

Atalanta tylytti Liverpoolia, kun jalkapallon miesten Eurooppa-liigassa pelattiin torstaina puolivälierien avausosia. Liverpoolilaiset eivät saaneet sorvattua nollaa pois taulusta kotiyleisön edessä, ja Gianluca Scamaccan onnistui tehdä Atalantan voittomaali jo 38. peliminuutilla.

Scamacca lisäsi italialaisvieraiden johtoa vielä toisella puoliskolla, ja 3–0-loppulukemat takoi lopulta Mario Pasalic 83. peliminuutilla.

Tappion jäljiltä Liverpoolilla on kova savotta edessä, jos seura haluaa yltää Eurooppa-liigan välieriin saakka.

Italiassa Gianluca Mancini tarjoili AS Romalle 1–0-vierasvoiton AC Milania vastaan. Mancini teki ainoan San Siron illassa torstaina nähdyn maalin, kun peliä oli takana vasta noin 17 minuuttia.

Vaihtopelaajat veivät voittoon

Bayer Leverkusen puolestaan karautti 2–0-kotivoittoon West Hamia vastaan. Saksalaisseuran maaleista vastasivat Jonas Hofmann ja Victor Boniface, jotka olivat liittyneet peliin vaihtopenkiltä ottelun toisella puoliskolla.

Hofmann saatteli pallon brittivieraiden maalin perälle 83. peliminuutilla, kun taas Boniface sinetöi loppulukemat lisäajalla.

Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky seurasi ottelun vaihtopenkiltä.

Benfica isännöi Lissabonissa Marseillea, josta portugalilaiset ottivat voiton maalein 2–1.

Avausmaalin teki Rafa Silva ottelun 16. minuutilla ja Angel Di Maria saatteli kotijoukot kahden maalin johtoon, kun ottelua oli pelattu reilut 50 minuuttia. Marseillen ainokaisen teki Pierre-Emerick Aubameyang 67. peliminuutilla.

Joukkueet pelaavat toiset osaottelut 18. huhtikuuta.