Muistatko Istanbulin illan? Liverpoolin ja AC Milanin ottelu ei jättänyt nytkään ketään kylmäksi

Liverpool ja AC Milan ovat historiankin saatossa tarjonneet yleisölle huimaa jalkapallodraamaa. Sitä oli tarjolla myös tänään keskiviikkona, kun Liverpool voitti joukkueiden Mestarien liiga -kauden ensimmäisen ottelun maalein 3–2.

Ikimuistoisin Liverpoolin ja Milanin välinen taisto on Istanbulista vuodelta 2005, kun Milan johti Mestarien liigan finaalia avauspuoliajan jälkeen 3–0, mutta Liverpool nousi toisella jaksolla tasoihin ja voitti mestaruuden lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Nyt pelattiin joukkueiden avausottelu Mestarien liiga -kaudella B-lohkossa Anfieldilla. Liverpool johti taistoa Milan-puolustaja Fikayo Tomorin jaloista kimmonneella omalla maalilla 1–0 ja hallitsi pelitapahtumia avausjakson lopulle tultaessa selkeästi, mutta Mestarien liigaan palannut vierasjoukkue Milan nousi takaa keulille hetkessä kuin salama kirkkaalta taivaalta.

Ensin Ante Rebic sijoitti pallon oikeaan kulmaan ja heti perään Brahim Diaz suti maalilla pyörineen irtopallon tyhjänä ammottaneeseen häkkiin. Milan johti 2–1.

Milanin Simon Kjär iski pallon aivan toisen jakson alussa kulmapotkun jälkitilanteesta maaliin, mutta osumaa edelsi täpärä paitsio ja peli jatkui Milanin maalin johdossa.

Tästä meni vain muutama minuutti, ja avausjaksolla Liverpoolin 1–0-johtoasemassa rangaistuspotkun missannut Mohamed Salah painoi isännät 2–2-tasalukemiin.

Liverpool kampesi lopulta kaikkien näiden käänteiden jälkeen voittoon. Kapteeni Jordan Henderson tykitti kulmapotkun jälkitilanteesta pallon häkkiin Milanin epäonnistuneen purkuyrityksen jälkeen, kun peli kävi 69. minuutillaan.

Video Hendersonin voittomaalista näkyy jutun ylälaidassa.

Sen uskaltaa sanoa, että ottelu ei jättänyt ketään kylmäksi. Kohokohdat ovat ihasteltavissa yllä olevilta videoilta.

B-lohkon toisessa ottelussa Atletico Madrid ja Porto päätyivät 0–0-tasapeliin.