Liverpoolille kelpaa vain liigamestaruus – Valioliigan mahtiseuran mestaruusjuhlista täyttyy keväällä 30 vuotta

Liverpoolissa juhlittiin keväällä Mestarien liigan voittoa. Seura voitti aiemmin Euroopan cupina tunnetun kilpailun kuudetta kertaa, mutta se ei lievittänyt tuskaa puuttuvasta Valioliigan mestaruudesta. Liigan mahtaviin kuuluva seura on juhlinut liigamestaruutta viimeksi kaudella 1989–90, kun liiga kulki nimellä Englannin ykkösdivisioona.

Liigavoitosta tulee keväällä kuluneeksi 30 vuotta, joten Liverpoolilla on alkavalle kaudelle vain yksi tavoite eli Valioliigan mestaruus. Saksalaisen Jürgen Kloppin koulimalta miehistöltä odotetaan ärhäkkää starttia liigakauteen, kun se kohtaa perjantaina sarjanousija Norwichin kotikentällään Anfieldillä.

Liverpool kasvoi viime kaudella huippuvireeseen ja päätyi liigassa 97 pisteeseen. Se olisi riittänyt mestaruuteen milloin tahansa paitsi kahdella viime kaudella, jotka ovat päätyneet Pep Guardiolan kouliman Manchester Cityn mestaruusjuhliin mahtavalla voittosaldolla.

Klopp lienee tyytyväinen Liverpoolin peliin, viime kauden pistesaaliiseen ja kokoonpanoon, koska seura ei tehnyt ensi kaudeksi mittavia hankintoja.

–  Ostoja ja siirtoja ei pidä tehdä vain sen takia, että muut joukkueet ovat käyneet kaupoilla, Klopp kommentoi linjaansa Sky Sportsin haastattelussa.

–  Kun syventyy tarkastelemaan tilannetta, voi kysyä, tarvitsemmeko joukkueeseen uusia pelaajia.

Klopp luottaa kärkikolmikkoonsa

Valioliigaseurat ovat käyttäneet kesän aikana pelaajasiirtoihin yhteensä lähes miljardi euroa (923  miljoonaa), mutta Liverpoolissa on ollut hiljaista. Teinitalentit Sepp van den Berg ja Harvey Elliott on nostettu ykkösmiehistön matkaan. Lisäksi espanjalainen Adrian hommattiin Simon Mignoletin tilalle joukkueen kakkosvahdiksi.

Liverpoolin hyökkäys turvaa edelleen kolmikkoon Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane. Klopp ei ole hankkinut kolmikolle tuuraajia vaan uskoo, että vammoista kärsineet Alex Oxlade-Chamberlain, Adam Lallana ja Rhian Brewster tuovat tervehtyneinä miehistöön riittävästi syvyyttä ja vaihtoehtoja.

Lisäksi Klopp odottaa Naby Keitalta viime kautta isompaa panosta keskikentällä.

–  Ihmisillä tuntuu olevan käsitys, että muissa seuroissa ja muissa sarjoissa on aina meidän pelaajia parempia kykyjä, mutta siitä ei ole näyttöä, kun heitä ei ole nähty tässä seurassa tai Valioliigassa, Klopp vastasi närkästyneesti odotuksiin merkittävistä pelaajasiirroista.

–  Pelaajan täytyy olla huipputasolla ja huippukunnossa, jos aikoo päästä tässä joukkueessa kentälle. Meillä on runsaasti kilpailua pelipaikoista, ja juuri sitä me tarvitsemme.

Mestarien liigan voittajana Liverpool pääsee tavoittelemaan alkavalla kaudella viittä eri pystiä, mutta nyt vain yhdellä on merkitystä. Kloppin miehistön täytyy päättää 30 vuoden odotus seuran 19:nteen liigamestaruuteen ensi toukokuussa.

 

Lue myös:

    Uusimmat