Liverpool voitti jännitysnäytelmän ja nousi sarjakärkeen – Tottenham puppeloi loppuhetkillä useamman makoisan paikan

Liverpoolin pelaajien kasvoilta paistoi riemu ja helpotus, kun kotiottelu Tottenhamia vastaan oli päättynyt. Joukkue voitti jalkapallon Valioliigan huippuottelun dramaattisten vaiheiden jälkeen 2–1 ja nousi sarjataulukon kärkeen.

Ottelun ratkaisuosuma nähtiin 90. minuutilla, kun Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris torjui Mohamed Salahin puskun helpohkosti eteensä. Pallo osui Tottenhamin Toby Alderweireldiin ja meni omaan maaliin.

Liverpool on pelannut 32 ottelua ja kerännyt 79 pistettä. Toisena oleva Manchester City on jäänyt kärjestä kaksi pistettä, mutta sillä on peli vähemmän tilillään.

Tottenham jatkaa kolmospaikalla tasapistein Manchester Unitedin kanssa. Arsenal ja Chelsea ovat jääneet Tottenhamista sekä Manchester Unitedista vain pisteen. Arsenalilla on lähimpiä kiistakumppaneitaan ottelu vähemmän pelattuna.

Liverpool siirtyi 16. minuutilla johtoon, kun Roberto Firmino puski Andrew Robertsonin loistokeskityksen verkon perukoille. Kotijoukkue oli avauspuoliajalla vahvalla pelipäällä, mutta Tottenham tuli toiselle jaksolle vahvasti.

Tasoitus nähtiin 70. minuutilla, kun Lucas Moura rouhi pallon maalin edestä sisään. Liverpool haki lopussa riskilläkin voitto-osumaa, mikä avasi Tottenhamille muutaman maukkaan tekopaikan.

Vieraat eivät kuitenkaan tehneet lisämaaleja, ja Liverpool juhli lopussa.