Voiko Liverpoolia enää pysäyttää? Ero Manchester Cityyn kasvoi entisestään

Liverpool repäisi jalkapallon Englannin Valioliigassa jo 16 pisteen eron toisena olevaan Manchester Cityyn.

Karkumatka kasvoi, kun Liverpool kukisti sunnuntaina kotonaan Manchester UnitedinVirgil van Dijkin ja Mohamed Salahin maaleilla 2–0.

Liverpoolin ja Manchester Unitedin kohtaamiset kuuluvat perinteisesti Valioliigan odotetuimpiin ja kiihkeimpiin. Tällä kertaa Manchester United jäi ottelun alussa pahasti vastaantulijaksi.

Liverpool loi avauspuoliajalla laatupaikkoja ja sai pallon kolmesti maaliin. Osumista kaksi hylättiin: kerran maalivahdin estämisen takia ja kerran paitsion.

Van Dijk nousi 14. peliminuutilla omiin korkeuksiinsa ja puski pallon Trent Alexander-Arnoldin antamasta kulmapotkusta verkon perukoille. Toisen puoliajan alussa Liverpool pyöritti peliä mielensä mukaan, mutta ManU kokosi vielä itsensä.

Vieraat saivat painettua peliä toisen puoliajan vanhetessa Liverpoolin puolustuspäähän, mutta ottelun lopullisen niitin iski Salah. Maalivahti Alisson vapautti lisäajalla pitkällä avauksella Salahin karkumatkalla, ja egyptiläinen laukoi pallon verkkoon.

Liverpoolin ja viidentenä olevan ManUn välinen ero on peräti 30 pistettä.

Jürgen Kloppin valmentama Liverpool otti viikonloppuna entistä jykevämmän otteen mestaruudesta. Se voitti oman pelinsä, ja Manchester City jäi lauantaina tasapeliin.

Lisäksi Burnley voitti sunnuntaina kotonaan kolmossijaa pitävän Leicesterin 2–1.

Leicester on jäänyt Liverpoolista 19 ja neljäntenä oleva Chelsea 25 pistettä. Kaiken lisäksi Liverpool on pelannut muita kärkiryhmiä ottelun vähemmän.

Burnleyn ja Leicesterin välisessä ottelussa vierasjoukkue Leicester siirtyi 33. peliminuutilla johtoon, kun Harvey Barnes päätti komean kuljetuksensa maalilaukaukseen. Burnley nousi 56. minuutilla väkisin tasoihin kulmapotkutilanteesta, kun Chris Wood luuti pallon läheltä sisään.

Ottelun 68. minuutilla Leicester sai rangaistuspotkun. Nick Pope kuitenkin torjui Valioliigan maalipörssin kärjessä olevan Jamie Vardyn laukauksen. Ottelun ratkaisu nähtiin runsas kymmenen minuuttia ennen loppua, kun Burnleyn Ashley Westwood tykitti pallon Leicesterin maaliin.