Liverpooliin mestaruushaaveille kolaus

Liverpool menetti Englannin Valioliigan kärkipaikan Arsenalille jäätyään vieraskentällä 2–2-tasapeliin Manchester Unitedia vastaan.

United loi ottelun alussa hyviä maalintekopaikkoja, mutta Liverpool iski ensin Luis Diazin viimeisteltyä 23. minuutilla. Toisen jakson alussa isännät tulivat kuitenkin peliin mukaan Bruno Fernandesin tykitettyä kaukaa vieraiden harhasyötön seurauksena tilanteen tasoihin.

Unitedin 18-vuotias nuorukainen Kobbie Mainoo vei 67. minuutilla manchesterilaiset 2–1-johtoon loistavalla kierteisellä laukauksella. Tämä käynnisti Liverpoolin rynnäkön, joka johti rangaistuspotkuun vajaat kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa. Mohammed Salah upotti tyynesti pilkulta 2–2-tasoituksen.

Lopputuloksen myötä Valioliigan kärkikolmikko on nyt pisteen sisällä, kun kautta on pelaamatta enää seitsemän kierrosta. Lauantaina 3–0 Brightonin voittanut Arsenal nousi tasapisteissä Liverpoolin kanssa liigan kärkeen. Manchester City on kolmantena pisteen perässä.

Manchester United on sarjassa kuudentena pisteen ottelun enemmän pelannutta West Hamia edellä. Viimeisellä europaikalla oleva Tottenham on kahdeksan pistettä edellä.