Huippuvireinen Manchester City murjoi Newcastlea öljyderbyssä – ottelusiirtoa vaatinut Chelsea menetti jälleen pisteitä

Sarjakärjessä porskuttava Manchester City ei jättänyt Newcastlelle sanansijaa jalkapallon Englannin Valioliigassa ja nappasi murskaavan 4–0-vierasvoiton.

Voitto oli huippuvireiselle Citylle kahdeksas peräkkäinen Valioliigassa. Pep Guardiolan miehistö nuiji aiemmin tällä viikolla Leedsin 7–0, joten Cityn kahden tuoreimman ottelun maaliero on häikäisevä 11–0.

Kolme viime peliään hävinneen Newcastlen tilanne on sen sijaan synkkä, sillä joukkue on sarjataulukossa sijalla 19. Takana on vain Norwich, joka on pelannut Newcastlea ottelun vähemmän. Molemmilla on koossa kymmenen pistettä.

Newcastle siirtyi lokakuussa Saudi-Arabian valtiollisen sijoitusrahaston Public Investment Fundin (PIF) omistukseen. Kauppa herätti runsaasti kritiikkiä Saudi-Arabian ihmisoikeustilanteen takia. Newcastlella on uusien omistajiensa myötä valtavasti rahaa, mutta kentällä täytyisi tapahtua paljon parannusta.

Sunnuntain ottelussa Ruben Dias pukkasi Cityn jo viidennellä minuutilla johtoon kotijoukkueen löysän puolustamisen jälkeen. Joao Cancelo tykitti 27. minuutilla komealla kudilla vieraat kahden osuman karkumatkalle.

Runsaan tunnin kohdalla Riyad Mahrez jatkoi Oleksandr Zintshenkon hienosta syötöstä pallon ilmasta jalallaan verkon perukoille. Ottelun lopussa Gabriel Jesus syötti takatolpalle, jossa Raheem Sterlingillä oli helppo työ viimeistellä loppunumerot.

City kasvatti etumatkaansa Chelseaan

City on sarjakärjessä neljän pisteen erolla Liverpoolin, joka kohtaa myöhemmin tänään vieraissa Tottenhamin.

Manchesteriläisjätti repi sunnuntaina lisää eroa kolmospaikalla lymyilevään Chelseaan, joka jäi maalittomaan vierastasapeliin Wolverhamptonia vastaan. Chelsea on jäänyt Citystä kuusi pistettä.

Wolverhamptonin Daniel Podence sai pallon avauspuoliajalla maaliin, mutta osuma hylättiin paitsiona.

Chelsea oli pyytänyt ottelun siirtämistä toiseen ajankohtaan joukkueen koronatapausten takia, mutta pyyntöön ei suostuttu. Poissaoloista huolimatta Chelsea sai nimekkään avauskokoonpanon kentälle. Vaihtopenkillä lontoolaisryhmällä oli vain neljä kenttäpelaajaa.

Chelsea on voittanut kuudesta viime liigapelistään vain kaksi.

Korona on murjonut Valioliigaa moukarilla, sillä viikonloppuun kaavaillusta kymmenestä pelistä pystytään viemään läpi vain neljä. Valioliiga jää Tottenhamin ja Liverpoolin kohtaamisen jälkeen lyhyelle joulutauolle.

Lue myös:

    Uusimmat