Liverpool sysäsi taas paineet Manchester Citylle – maalitykki Mohamed Salah loukkaantui

Liverpool kukisti Newcastlen tiukaksi trilleriksi äityneessä ottelussa Englannin Valioliigassa myöhään lauantaina. Liverpool voitti Newcastlen maalein 3–2.

Voitto vei Liverpoolin liigan kärkeen ohi Manchester Cityn. Mestaruus on edelleen mahdollinen sekä Citylle että Liverpoolille.

Huolta voittajajoukkueelle kuitenkin tuo Mohamed Salahin loukkaantuminen kesken ottelun. Päähänsä iskun saanut Salah kannettiin kentältä pois paareilla, eikä häntä enää nähty ottelussa sen jälkeen.

Liverpool aloitti ottelun vahvasti, kun Virgil van Dijk iski maalin 13. peliminuutilla. Newcastle kuitenkin tasoitti ottelun 1–1:een noin seitsemän minuuttia ensimmäisen maalin jälkeen, kun Christian Atsu ohjasi pallon maalin vasempaan alakulmaan. Tasatilanne kesti sekin noin kahdeksan minuuttia, kunnes Liverpoolin vielä kentällä ollut Salah kiskaisi lukemat 2–1:een Liverpoolin eduksi.

Kun peliaikaa oli kulunut 54. minuuttia, Salomon Rondon vei joukkueet taas tasoihin. Liverpoolin voittomaalin iski Divock Origi, kun ottelua oli kulunut 86. minuuttia.

Liverpoolilla on nyt 94 pistettä, ottelun vähemmän pelanneella Cityllä 92. City pelaa 37. kierroksen pelinsä maanantaina Leicesteriä vastaan, minkä jälkeen seuroilla on enää yhdet ottelut jäljellä.

Tottenhamilla karu iltapäivä: kaksi ulosajoa ja viime hetken tappio

Jalkapallon Englannin Valioliigassa kolmantena yhä keikkuvan Tottenhamin vaikeaksi muodostunut kauden lopetus sai jatkoa, kun Bournemouth isännöi lontoolaisvieraitaan lauantain varhaispelissä. Tottenhamilta ajettiin kentältä kaksi pelaajaa, ja jo häämöttänyt vierastasapeli häipyi Bournemouthin lisäajan maaliin.

Tottenhamin korealaistähti Son Heung-min katseli valioliigauransa ensimmäistä punaista korttia avauspuoliajan lopulla, ja toisen puoliajan alussa Juan Foyth ajettiin ulos. Vaihdosta tullut Foyth ehti olla kentällä vain kaksi minuuttia ja 13 sekuntia.

Tottenham sinnitteli yhdeksällä pelaajallaan päälle 40 minuuttia, mutta lisäajan ensimmäisellä minuutilla Nathan Ake puski Bournemouthille 1–0-voittomaalin. Tottenhamille tappio oli kolmas neljään viime peliin Valioliigassa, ja viimeiseen pariin viikkoon mahtuvat myös tappiot Manchester Citylle ja Ajaxille Mestarien liigassa.

Valioliigassa Tottenhamilla on ennen ensi viikon päätöskierrosta 70 pistettä. Sunnuntaina liigakauden viimeistä edelliset pelinsä pelaavat Chelsea (68 pistettä), Arsenal (66) ja Manchester United (65) puhkuvat Tottenhamin niskaan.