Liverpool sinetöi jättihankintansa – nuori ranskalainen tilkitsemään pahoin kärsinyttä keskuspuolustusta

Jalkapallon Englannin Valioliigassa pelaava Liverpool on vahvistanut pitkään odotetun pelaajakaupan keskuspuolustukseensa.

Ibrahima Konate siirtyy Anfieldille heinäkuun alussa Saksan Bundesliigassa pelaavasta Leipzigista. Liverpool tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Konaten, 22, siirtosummaa ei ole julkistettu, mutta sen on arvioitu olevan noin 40 miljoonan euron luokkaa.

Liverpool taisteli lähes koko viime kauden ilman kolmea kärkipuolustajaansa Virgil van Dijkia, Joel Matipia ja Joe Gomezia. Pitkään näytti siltä, että Valioliigan mestaruutta puolustaneen seuran korttitalo sortuu ja Mestarien liiga jää haaveeksi, mutta väkevä kiri huhti-toukokuussa nosti Liverpoolin kolmanneksi Valioliigassa.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp myöntää seuran verkkosivuilla, että viime kauden tapahtumien perusteella oli selvää, että joukkueen on vahvistettava keskuspuolustustaan. Hän jakoi silti ylistystä puolustusta kasassa pitäneille Nat Phillipsille, nuorelle Rhys Williamsille sekä Schalkesta lainatulle Ozan Kabakille.

– Uskomatonta, Klopp kuvaili kolmikon työmäärää.

Konatea Klopp on tarkkaillut jo hänen junioriaikoina Ranskan liigan Sochaux'ssa.

– Hän on nopea, vahva ja erityisen hyvä pääpelaaja, Klopp listaa.

Klopp listaa Konaten meriiteiksi myös ottelut Mestarien liiga -tasolla Leipzigissa, jossa ranskalainen viihtyi neljän kauden ajan.



Lue myös: