Liverpool jatkaa järisyttävässä ennätystahdissa – Evertonille avautumassa harvinainen iskupaikka sunnuntain derbyssä

Vyöryykö Liverpool varmaan mestaruuteen ja jatkuuko Pukin maalivire? Nyt puidaan Valioliiga-kauden näkymät 5:11
Liverpoolin loppukauden näkymiä puitiin MTV Liven studiossa 26. joulukuuta.

Liverpool kukisti Sheffield Unitedin torstai-iltana 2–0 ja tukevoitti entisestään ylivoimaista johtoaan Valioliigassa.

Hyökkäyspään tähtiensä Mohamed Salahin ja Sadio Manén maaleilla kairattu 2–0-voitto venytti Liverpoolin tappiottoman putken Valioliigassa jo yhden kalenterivuoden mittaiseksi. Nyt 13 pisteellä sarjaa johtava Reds on voittanut viimeiset 18 kotiotteluaan.

Samalla Liverpool on tällä kaudella historiallisen kovassa pistetahdissa. 20 ottelusta joukkueella on kasassaan 58 pistettä, eikä vastaavaan ole yltänyt aiemmin kuin Pep Guardiolan Manchester City toissa kaudella.

Sheffield Unitedilla ei ollut torstai-iltana Anfieldilla mitään mahdollisuutta Jürgen Kloppin hirmuvireistä Liverpoolia vastaan.

– Me emme saaneet mitään otetta Liverpoolista. Meidät päihitettiin teknisesti ja taktisesti, ja ilman maalivahtimme torjuntoja olisimme voineet hävitä neljällä tai viidellä maalilla, Unitedin manageri Chris Wilder tunnusti Guardianin mukaan.

Lepuutuksia luvassa

Liverpoolilla ei ole voittoputken keskelläkään varaa hengähtää. Viikonloppuna tahkotaan täysi kierros Englannin cupia, ja arpa toi sunnuntain otteluun vastustajaksi paikalliskilpailija Evertonin.

Kamppailun merkityksestä huolimatta Klopp myönsi, että aikoo lepuuttaa osaa avainpelaajistaan derbyssä. Otteluruuhkan keskellä jobinpostia torstaina toi Naby Keïtan loukkaantuminen alkulämmittelyssä.

Carlo Ancelottin luotsaamalle Evertonille on tarjoutumassa siten harvinainen iskun paikka Anfieldilla, sillä ainakin Liverpoolin keskikenttäpelaajat Georginio Wijnaldum ja Jordan Henderson olisivat levon tarpeessa.

– Meillä on joitakin väsyneitä pelaajia ja paljon loukkaantumisia, ja pelasimme juuri rankan ottelun. Teen niin kuin koen parhaaksi, mutta en aio kertoa kokoonpanoani Carlo Ancelottille etukäteen, Klopp ilmoitti.

Sheffield Unitedin luotsi Wilder suhtautui viikonlopun cupkierrokseen vielä Kloppiakin pragmaattisemmin. Joukkue kohtaa alasarjatason AFC Fylden.

– Teen 11 muutosta. En aikonut tehdä niin ja pahoittelen, että muutin mieleni, mutta me olemme juuri hävinneet kaksi ottelua putkeen, ja tajusin, että ottelu Manchester Cityä vastaan saattoi vaatia meiltä enemmän kuin olin ajatellut, Wilder myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat