Liverpool roikkuu yhä mukana Valioliigan mestaruustaistossa – piti haaveensa elossa voitolla: "Se on mahdollista"

Liverpool voitti jalkapallon Englannin Valioliigassa Southamptonin vieraissa 2–1, joten Manchester Cityn mestaruus ei sinetöitynyt ainakaan vielä. Liverpool on pisteen Cityä perässä, kun kummallakin on yksi liigapeli jäljellä.

City isännöi sunnuntain päätöskierroksella Aston Villaa ja Liverpool Wolverhamptonia. Cityn etuna on pisteen karkumatkan lisäksi Liverpoolia kuusi osumaa parempi maaliero.

Päävalmentaja Jürgen Klopp oli myllertänyt Liverpoolin avauskokoonpanoa isolla kädellä, sillä joukkueen avauksessa oli yhdeksän eri miestä viime viikonlopun Englannin cupin finaaliin verrattuna.

Osa muutoksista oli toki tehty pakon edessä, sillä Mohamed Salah ja Virgil van Dijk loukkaantuivat cupin finaalissa, jossa Liverpool voitti Chelsean rangaistuspotkukisassa. Esimerkiksi Sadio Mane ja Trent Alexander-Arnold eivät olleet tiistaina edes vaihtopenkillä. Lisää huonoja uutisia Kloppille toi Joseph Gomezin loukkaantuminen Southampton-ottelussa.

Southampton meni alussa johtoon

Southampton heitti kylmää vettä Liverpoolin päälle 13. peliminuutilla, kun Nathan Redmond päätti kuljetuksensa komeaan takanurkkalaukaukseen ja maalituuletukseen.

Vastustajaansa selvästi enemmän palloa pitänyt ja ottelua hallinnut Liverpool tasoitti 27. minuutilla Takumi Minaminon lauottua pallon etuyläkulmaan. Ottelun 67. minuutilla Joel Matip pukkasi vieraiden voittomaalin kulmapotkutilanteessa.

Southampton on sarjataulukossa sijalla 15.

Samalla Liverpoolin haave neljästä isosta pokaalista saman kauden aikana pysyi elossa. Joukkue on jo voittanut Englannin cupin sekä liigacupin ja on Mestarien liigan finaalissa, jossa se kohtaa Real Madridin.

– Se on mahdollista, ei todennäköistä mutta mahdollista. Se riittää, Klopp tuumaili valioliigamestaruudesta Reutersin mukaan.