Sarjakärki Liverpool koki jälleen pistemenetyksen – Jürgen Klopp sivalsi mediaa: "Teidän naamoistanne näkee, että..."

Jalkapallon Englannin Valioliigaa johtava Liverpool on kokenut jälleen kitkerän pistemenetyksen. Liverpool jäi vieraskentällä 1–1-tasapeliin liigan keskikastin West Hamia vastaan.

Liverpool olisi voitolla kasvattanut johtonsa Manchester Cityyn takaisin viiteen pisteeseen, mutta nyt joukkueiden välinen ero on vain kolme pistettä.

Pistemenetys on Jürgen Kloppin miehistölle toinen perättäinen, sillä viime viikolla Liverpool pelasi 1–1-tasapelin Leicesterin kanssa.

Liverpool ei pystynyt voittoon West Hamin vieraana, vaikka se hyötyi selvästä tuomarivirheestä. Sadio Manen 22. minuutilla tekemä Liverpoolin avausmaali nimittäin syntyi paitsiotilanteen seurauksena.

James Milner sai syötön Adam Lallanalta paitsioasemaan, mutta tilanne jäi tuomareilta huomaamatta. Mane iski kauden 12. maalinsa Milnerin keskityksestä.

Liverpoolin johto ei kestänyt kauaa, sillä Michail Antonio toi lontoolaiset tasoihin vain kuusi minuuttia myöhemmin. Hän pääsi karkaamaan hyvään maalitekopaikkaan Liverpoolin muurin oikealta laidalta, kun West Ham pelasi vapaapotkun lyhyenä, ja ampui tolpan kautta maaliin.

Tähtihyökkääjä Mohamed Salah pääsi toisen puoliajan alussa pari kertaa laukomaan kohti West Hamin maalia, mutta puolalaisvahti Lukasz Fabianski torjui egyptiläisen yritykset.

Pelitapahtumiin nähden West Hamin voittokin olisi voinut olla oikeutettu tulos, sillä joukkue pelasi hyvin, vaikka sen itävaltalainen avainpelaaja Marko Arnautovic oli sivussa loukkaantumisen takia. Felipe Anderson onnistui luomaan toisella puoliajalla maalipaikkoja, mutta kotijoukkueen viimeistely tökki.

West Ham on Valioliigassa sijalla 12.

Vaikea valmistautuminen

Liverpoolin peliesitys oli kokonaisuudessaan vaisu. Joukkue joutui tulemaan toimeen ilman loukkaantuneita Jordan Hendersonia, Georginio Wijnaldumia ja Trent Alexander-Arnoldia.

–  Meidän täytyi tehdä kolme muutosta eilisillan harjoitusten jälkeen. Se on vain fakta, ei tekosyy. Valmistautumisemme otteluun oli kaukana täydellisestä, ja saimme silti pisteen, Klopp sanoi.

Jos Liverpool olisi pystynyt voittamaan Leicesterin ja West Hamin, sillä olisi jo tukeva seitsemän pisteen johto. Nyt mestaruustaistelu jatkuu kuitenkin tasaisena, ja ensimmäinen liigamestaruus 29 vuoteen voi yhä lipua Liverpoolin käsistä. Manchester City nousee ainakin väliaikaisesti sarjakärkeen, jos se voittaa Evertonin keskiviikkona.

Klopp kiisti paineiden vaikuttavan joukkueensa esityksiin. Hän samalla sivalsi mediaa.

–  Nautimme tilanteesta, jossa olemme. Meillä on 62 pistettä, olemme hävinneet yhden ottelun koko kauden aikana, se on hyvin positiivista. Teidän (median) naamoistanne näkee, että olette jo pahoillanne meidän puolestamme. Olemme ihan kunnossa. Tämä vain oli vaikea ottelu.


Lue myös:

    Uusimmat