Jormakka Leijonien sankari – näin ottelu Valko-Venäjää vastaan eteni

Leijonat pelasi Valko-Venäjää vastaan harjoitusottelussa Hämeenlinnassa perjantaina. Ottelu päättyi Leijonien 4-3-jatkoaikavoittoon.

Leijonien sankariksi nousi Pekka Jormakka, joka sivalsi jatkoajalla Leijonien voittomaalin.

Liveseuranta alla:

Suomi – Valko-Venäjä 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 1-0)

Jatkoaika:

61.16: MAALI!! SUOMI VOITTAA 4-3!! Pekka Jormakka saa luvan kantaa sankarinviittaa. Hän sutii irtokiekon maalin edestä verkon perukoille ja Leijonille 4-3-jatkoaikavoitto Valko-Venäjästä.

60.30: JÄÄHY VALKO-VENÄJÄLLE: Pavlovich saa jäähyn koukkaamisesta ja nyt tarjotaan Leijonille mahdollisuus ratkaista tämä ottelu. Marjamäki ottaa aikalisän.

Jatkoaika käynnissä ja se pelataan 3vs3-systeemillä.

-----------

3. erä:

Näin on 60 minuuttia pelattu ja jatkoajalta joudutaan hakemaan taas ratkaisua.

59. min: Viimeinen minuutti käynnissä. Nähdäänkö taas jatkoaika?

56.18: MAALI! SUOMI 3-3!!! Casimir Jürgens tekee uransa ensimmäisen maalin Leijonissa. Jürgens heittää kiekkoa maalille ja Karnaukhov lukee tilanteen täysin väärin. 3-3.

55. min: Veto pienestä kulmasta ei yllätä Karnaukhovia. Nyt täytyisi Leijonien saada laadukkaampia laukauksia.

53.20: MAALI! VALKO-VENÄJÄ 3-2! Valko-Venäjä siirtyy johtoon. Veto viivasta yllättää Larmin ja nyt on tekemistä Leijonilla. Maalintekijä Dmitri Znakharenko.

51. min: Leijonilta vaarallinen kiekonmenetys. Larmi kuitenkin hereillä maalilla ja hän selvittää tilanteen.

50. min: Leijonat täysilukuinen.

48.23: JÄÄHY SUOMELLE! Larmi purkaa kiekon suoraan katsomoon ja Valko-Venäjälle ylivoima.

48. min: Leijonat pitää Valko-Venäjän poissa vaarallisilta tekopaikoilta, mutta eipä suomalaispelaajatkaan hyviä paikkoja saa.

45. min: Kasper Björkqvist laukoo vain parin metrin päästä, mutta Karnaukhovin hanska heilahtaa komeasti ja sinnehän se kiekko jää. Mikä torjunta!

43. min: Pekka Jormakka kieputtaa maalin ympäri ja laukoo, mutta valitettavasti suoraan Karnaukhovin syliin.

42. min: Näkyvältä napakka laukaus, mutta se menee vähän Valko-Venäjän maalin yli.

40. min: Suomela ajaa väkevästi maalille, mutta viimeistely jää uupumaan. Hyvä alku silti Leijonille.

Kolmas erä käynnissä!

Toisessa erässä laukaukset Suomelle 12-8, mutta maalit Valko-Venäjälle 2-0. 2-2-tilanteesta lähdetään päätöserään.

-----------

2. erä:

Kaksi erää takana Rinkelimäen hallissa. Leijonilta selvästi heikompi erä ja Valko-Venäjä tuli tasoihin. Leijonilta vaaditaan päätöserässä parempaa peliä.

38. min: Ottelun tempo on rauhoittunut selvästi. Pari minuuttia vielä jäljellä toista erää.

35. min: Nyt on Leijonilla ote ottelusta. Lähes minuutin kestävä painostus Valko-Venäjän päädyssä, mutta maalia ei synny.

34. min: Leijonien nelosketjulta loistava vaihto ja Myttynen saa laukauksenkin aikaiseksi. Karnaukhov kuitenkin torjuu.

31. min: Leijonille 2-1-hyökkäys, mutta kapteeni Jere Sallisen laukauksen torjuu Karnaukhov.

29. min: Jos avauserä oli Leijonilta vakuuttava, niin tässä erässä Valko-Venäjä on ollut niskan päällä. Leijonilta vaaditaan nyt herätystä.

26.23: MAALI! VALKO-VENÄJÄ 2-2! Leijonien puolustus sekoilee ja Aleksandr Kitarov nostaa kiekon aivan ylänurkkaan. Tilanne 2-2. Maalintekotilanteessa Valko-Venäjän pelaaja keihästi Urho Vaakanaista, mutta tilanne meni ottelun tuomareilta täysin ohi.

25. min: Juuso Riikola pääsee laukomaan loistopaikasta, mutta veto kilpistyy puolustajiin.

24. min: Valko-Venäjä on tullut ryminällä toiseen erään ja Leijonilla ei ole helppoa. Larmikin joutuu nyt entistä enemmän töihin.

21.44: MAALI! VALKO-VENÄJÄ 2-1! Valko-Venäjä kaventaa ottelun ylivoimalla. Artur Gavrus lataa viivasta ja kiekko menee Larmin jalkojen välistä maaliin.

21.10: JÄÄHY SUOMELLE! Nyt annetaan Valko-Venäjälle mahdollisuus. Matias Myttyselle jo neljäs jäähy kahteen otteluun.

Toinen erä käynnissä! Leijonat minuutin ja 22 sekuntia vielä alivoimalla.

Torjunnat avauserässä: Larmi kolme, Mikhail Karnaukhov 13. Kertoo siitä, että Leijonat oli selvästi niskan päällä.

-----------

1. erä:

Ensimmäinen erä Hämeenlinnassa taputeltu. Leijonat selvästi parempi joukkue ja se näkyy tulostaululla. Tilanne 2-0.

19.22: JÄÄHY SUOMELLE! Kristian Näkyvä ottaa kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä ja Valko-Venäjä pääse avauserän loppuun ylivoimalle.

17. min: Tuota yhtä Valko-Venäjän paikkaa lukuun ottamatta Leijonat on tänään ollut niskan päällä. Emil Larmilla ei juuri torjuntatöitä.

14. min: Valko-Venäjä saa kuin varkain paikan Leijonien päädyssä, mutta kiekko käy ainoastaan sivuraudoissa.

12.22: MAALI! SUOMI 2-0! Upea syöttö Antti Suomelalta ja Juuso Puustinen lataa suoraan syötöstä kiekon maaliin. Helposti meni, mutta kaikki lasketaan.

10.30: MAALI! SUOMI 1-0! Joonas Lehtivuori laukoo ylivoimalla viivasta ja Veli-Matti Savinainen ohjaa maalin edestä Leijonat johtoon.

9.41: JÄÄHY VALKO-VENÄJÄLLE! Valko-Venäjän Charles Lingletille jäähy koukkaamisesta ja Leijonat ylivoimalle.

8. min: Juuso Puustisella loistopaikka, mutta hän nostaa pienestä kulmasta kiekon yli maalin.

7. min: Avausminuutit menty Leijonien tahdissa, mutta tilanne edelleen maaliton.

4. min: Leijonat täysin eri otteella ottelussa mukana kuin eilen. Kiekko käytännössä koko ajan Valko-Venäjän päädyssä.

2. min: Leijonilla ensimmäinen kunnon paikka, mutta Juuso Ikonen lataa kiekon ohi maalin.

1. min: Leijonilta räväkkä alku ja kiekkoa toimitetaan heti kohti Valko-Venäjän maalia. Eilen poissaolleelta Antti Suomelalta ohjaus juuri maalin yli.

Kiekko putoaa Rinkelinmäen jäähallin jäähän ja ottelu käynnissä!

------------------------------------------------------------

Kello 18.27: Molempien maiden kansallislaulujen aika.

Kello 18.26: Joukkueet astelevat jäälle. Vajaa viisi minuuttia enää ottelun alkuun.

Kello 18.20: Leijonat ja Valko-Venäjä pelaavat eri lohkoissa ensi kuun MM-kisoissa. Valko-Venäjä pelaa Kööpenhaminassa A-lohkossa ja Leijonat B-lohkossa Herningissä.

Kello 18.13: Leijonat ja Valko-Venäjä pelasivat myös eilen torstaina, tuolloin Turussa. Valko-Venäjä oli parempi luvuin 3-2 jatkoajan jälkeen. Valko-Venäjän maalia vartioinut Ivan Kulbakov venyi kiekon eteen peräti 48 kertaa, kun Eero Kilpeläiselle Leijonien maalilla kertyi ainoastaan 18 torjuntaa.

Kello 18.06:

Kello 18.00: Hyvää iltaa ja tervetuloa liveseurantaan! Puolen tunnin kuluttua kello 18.30 Leijonat kohtaa harjoitusottelussa Valko-Venäjän.