Mainos

Video: Näin sanat ja teot kohtaavat – mitä tarkoittaa auttaminen?

Helsingissä Kallion kirkossa järjestetetään tänään SuomiAreena goes Kirkko –tilaisuus, joka kokoaa yhteen sekä yhteislauluja rakastavat että auttamishaluiset suomalaiset.

Tilaisuus alkaa Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalon puheella, jatkuu paneelikeskustelulla ja päättyy Jaakko Heinimäen Syntisten laulukirjan lauluihin. Yhteislaulutilaisuuden vetää Heinimäki itse. 

Paneelikeskustelun teemoina ovat lähimmäisenrakkaus, vapaaehtoistyö ja hädässä olevan auttaminen. Sen vetää MTV:n toimittaja Kari Pyrhönen ja keskustelijoina ovat pastori, toiminnanjohtaja Olli Valtonen HelsinkiMissiosta, toimittaja Rita Strömmer, näyttelijä Mikko Leppilampi ja Anders von Weissenberg SPR:ltä.

Suomessa ja maailmalla eletään nyt aika kovia aikoja, joten lähimmäistenrakkautta tarvitaan nyt erityisen paljon.

– Minulle se tarkoittaa sitä, että katsotaan toista sellaisin silmin, joilla toivoisi itseäänkin katsottavan, että yrittää nähdä toisessa enemmän hyvää ja että armahtaa toista pykälää enemmän. Lähimmäisenrakkaus on jotain isoa ja ihmeellistä, Laajasalo sanoo.

Hän vieraili aamun Huomenta Suomessa. Laajasalon mukaan puhe on tärkeää, mutta on myös tärkeää, että sanat muuttuvat teoiksi.

– Tämän illan juttu on se, että ensin jutellaan erittäin hyvien tyyppien kanssa, mutta siellä kerätään myös Tukikummeille kolehtia. Lopuksi vielä lauletaan väkevästi, hän summaa.

Tilaisuus näytetään suorana MTV.fissä sekä MTV Katsomossa kello 18-20.

Tilaisuudella tuetaan Tukikummien toimintaa. Tukikummit ohjaa keräämänsä varat lyhentämättömänä kirkon diakoniatyölle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.