Erityisesti lasten hätä koskettaa uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papusta: "Perheessäni on kolme lasta, joiden kautta eläydyn aiheeseen"

4:47
subtitle: Uutisankkuri Ripsan vinkit kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin kuluvalle vuodelle: ”Niin kuin isäni aina sanoi, niin pienikin teko on tyhjää parempi”

Ripsa Koskinen-Papunen ja Joonas Nordman juontavat UNICEF Maailman tärkein ilta -lähetyksen MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa perjantaina 19.3. klo 20 alkaen.

UNICEF Maailman tärkein ilta kutsuu katsojat mukaan maailman lasten tukijoukkoihin. Aihe on erityisen tärkeä lähetyksen juontajalle, uutisankkuri Ripsa Koskinen-Papuselle.

– Luvassa on mahdollisuus auttaa heikossa asemassa olevia lapsia ja samaan aikaan viihtyä huippuesiintyjien seurassa. Tulemme kuulemaan miten tärkeää työtä UNICEF tekee sekä maailmalla että Suomessa, Koskinen-Papunen kertoo.

JuontajakollegaansaJoonas Nordmania Koskinen-Papunen kuvailee moniosaajaksi. Kaksikko ei ole aikaisemmin juontanut yhdessä, mutta heidän tiensä ovat kohdanneet aikaisemmin muissa merkeissä.

– Olen ollut mukana yhdessä Pelimies-jaksossa, jossa hän (Nordman) oli pääministeri Sipilän roolissa. Olemme siis tavanneet aikaisemmin, Koskinen-Papunen muistelee.

– Arvostan Joonasta paljon. Hän on aikaansa seuraava, verbaalinen moniosaaja. Koen, että kemiamme kohtaavat vaikka teemme hyvin erilaista työtä. Toki Joonaksella on myös toimittajataustaa.

Lähetyksessä nähdään muun muassa monipuolisesti live-musiikkia Suomen eturivin artisteilta. Esiintymässä ovat muun muassa Kaija KooEllinoora, Anssi Kela, Jesse Markin, Laura Närhi sekä Ida Paul & Kalle Lindroth

Illan viihdyttävyydestä pitää huolen myös lauma tuttuja viihdetaiteilijoita. Leikkimielisessä kisailussa toisistaan ottavat mittaaMiitta Sorvali, Iina Kuustonen, Jaakko Saariluoma, Ernest Lawson, Paula Noronen, Krisse Salminen, Yasir Gaily ja Ville Myllyrinne.  

Pienelläkin avulla iso merkitys 

Lämminhenkinen ja viihdyttävä lähetys kertoo tärkeää sanomaa siitä, millaisissa olosuhteissa osa maailman lapsista joutuu elämään. Katsojat saavat muun muassa tutustua pienen syyrialaispojan tarinaan kymmenen vuotta kestäneen Syyrian sodan keskellä.

Monia ihmiskohtaloita työssään todistanut Koskinen-Papunen kertoo erityisesti lasten hädän koskettavan pintaa syvemmältä. Juontaja-toimittaja peräänkuuluttaakin erityisesti inhimillisyyden merkitystä.

– Perheessäni on kolme lasta, joiden kautta ajattelen ja eläydyn aiheeseen vieläkin vahvemmin. Auttaminen ja hätään eläytyminen on tietysti mahdollista myös ilman lähipiiriin kuuluvia lapsia.

Koskinen-Papunen haluaakin kannustaa ihmisiä auttamaan omien mahdollisuuksien mukaan.

– Unicefin työn tukijaksi voi ryhtyä jo 12 euron kuukausimaksulla. Aika monelle suomalaiselle se on melko pieni summa, mutta sillä voi todella suuri vaikutus apua tarvitsevien lasten elämään. Ihmisyyteemme kuuluu toisten auttaminen. Lisäksi auttamisesta tulee myös itselle hyvä olo, jolloin hyöty on moninkertainen.

– Kaikilla lapsilla tulisi olla oikeus ja mahdollisuus perustarpeiden tyydyttämiseen ja hyvään tulevaisuuteen. On äärimmäisen tärkeää, että lapset voivat elää ilman pelkoa ja nälkää, hän tiivistää.

Illan aikana matkustetaan myös ajassa taaksepäin aikaan, jolloin Suomenkin lapset tarvitsivat UNICEFin hätäapua. Lisäksi vieraillaan Hämeenlinnassa katsomassa, miten UNICEF auttaa suomalaislapsia nykypäivänä.

– Olemme tottuneet näkemään UNICEFin auttavan maailmalla, mutta nyt on mielenkiintoista nähdä myös, mitä UNICEFin tuella Suomessa tehdään, sanoo Koskinen-Papunen.

UNICEFin kuukausilahjoittajat mahdollistavat pitkäjänteisen työn heikoimmassa asemassa olevien lasten auttamiseksi ympäri maailmaa. Illan aikana katsojia kutsutaan mukaan UNICEFin työn tukijoiksi kuukausilahjoittajina.

Ennen ohjelmaa lahjoittajaksi voi liittyä täällä.

UNICEF Maailman tärkein ilta MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa pe 19.3. klo 20 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja