Vältä juhannuksen ruuhkat – näillä tieosuuksilla tietyöt haittaavat pahiten liikennettä: Katso parhaat vinkit ruuhkien välttämiseksi

Tietyöt ruuhkauttavat juhannusliikennettä – katso asiantuntijan vinkit ruuhkien välttämiseksi 3:02
Tietyöt ruuhkauttavat juhannusliikennettä – katso videolta asiantuntijan vinkit ruuhkien välttämiseksi

Juhannusruuhkia aiheuttavia tietöitä tehdään tänä vuonna poikkeksellisen paljon. Juhannus on ennusteiden mukaan jälleen vuoden ruuhkaisimpia tieliikenteessä.

Pahin ruuhkahuippu sijoittuu menoliikenteessä torstaipäivälle eli aatonaatolle.

Ruuhkia muodostuu perinteisesti pääkaupunkiseudun ulosmenoteille erityisesti valtatielle 4 sekä valtateille 5 ja 9 isojen taajamien läheisyyteen, arvioi Traficomin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

– Kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan myös päätien rinnalla olevia vanhempia teitä ruuhkien välttämiseksi.

Tänä vuonna tarkkoja liikennemääräennusteita ei laadita poikkeuksellisten olojen vuoksi. 

– Mielenkiintoista nähdä, miten korona vaikuttaa juhannuksen liikennemäärään. Isot tapahtumat ja festarit on peruttu mutta toisaalta kotimaan matkailu on suosiossa. Moni on ollut neljän seinän sisällä pitkin kevättä, joten kuvittelisin, että matkailuhalukkuutta löytyy, Pohjonen arvioi. 

Aikaisempina vuosina liikennemäärät ovat paikoitellen moninkertaistuneet ja ajonopeudet ovat laskeneet jopa 20 - 30 km/h normaalia alhaisemmalle tasolle liikennemäärien kasvun vuoksi.

Katso uutisjuttu juhannuksen ruuhkahuipuista: 

Juhannuksen ruuhkahuippu osuu torstaille 2:05

Tietöitä käynnissä poikkeuksellisen paljon 

Liikennettä haittaavia tietöitä on tänä vuonna käynnissä runsaasti. Esimerkiksi päällystystöitä tehdään tänä vuonna kaksinkertainen määrä edellisvuoteen verrattuna.

Juhannuspyhien ajaksi työt keskeytetään mutta torstain menoliikenteessä töitä voi olla vielä käynnissä. 

– Kannattaa muistaa, että poikkeukselliset liikennejärjestelyt ovat voimassa myös juhannuspyhien aikaan, Pohjonen muistuttaa

Ajantasaiset tiedot tieliikenteelle aiheutuvasta haitasta löytyvät Traffic Management Finlandin liikennetilannepalvelusta.

Lue myös:

    Uusimmat