Mainos

Liikennevirasto varoittaa juhannusmatkalaisia – tänne ennustetaan pahimpia ruuhkia

Juhannusliikenteen vilkkaimmat päivät ovat torstai ja sunnuntai, kertoo Liikennevirasto. Liikennemäärien kasvaessa riski ruuhkiin kasvaa, joten matkaan kannattaa viraston mukaan varata riittävästi aikaa. Myös kuskin ja auton ajokunnon tarkastaminen ennen matkaan lähtöä on viraston mukaan suositeltavaa.

Torstaina liikenteestä odotetaan vilkkaina kello 11–20 välisenä aikana. Erityisesti pääkaupunkiseudun ulosmenoteillä odotetaan tällöin kesäperjantaita suurempia liikennemääriä, jotka voivat laskea liikenteen nopeuden jopa 20–40 kilometriä tunnissa nopeusrajoitusta hitaammiksi esimerkiksi valtatie 4:llä. Myös perjantaina on odotettavissa runsasta liikennettä, vaikkei torstain veroista.

– Juhannusliikenteeseen kannattaa lähteä mahdollisuuksien mukaan ruuhka-aikojen ulkopuolella. Lisäksi ajoreitti on hyvä suunnitella etukäteen. Esimerkiksi sellaiset reitit, joilla on tietöitä, voivat ruuhkautua suuremmalla todennäköisyydellä, kertoo Liikennevirastoston liikennekeskuspäällikkö Juha Alikoivisto viraston tiedotteessa.

Juhannusliikennettä hidastavia tietöitä on muun muassa Helsingin seudun kehäteillä ja monilla valtateillä. Liikenneviraston sivuilta löytyy tiedot käynnissä olevista tietöistä.

Paluuliikenteen arvioidaan olevan vilkkaimmillaan sunnuntaina kello 11–22 välillä. Ajonopeudet uhkaavat menoliikenteen tapaan pudota huomattavastikin ruuhkatilanteissa. Koko päivän on odotettavissa viraston mukaan odotettavissa runsasta liikennettä valtateillä 4 ja 5 Helsinkiin päin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.