Mainos

Video: Paluuliikenteen ruuhkat alkamassa – poliisilta viime hetken vinkit automatkalle

Juhannuksen paluuliikenne jatkuu Liikenneviraston mukaan vilkkaana iltaan asti. Ylikonstaapeli Tuomo Markoff toivoo, että kotimatkalla ei pidettäisi kiirettä.

Tuhannet suomalaiset ovat parhaillaan tien päällä matkalla juhannuksen vietosta kotiin.

Juhannuksen paluuliikenteen huippu ajoittuu tavallisesti kello 16:n ja 19:n väliin. Helsingin suuntaan tultaessa vilkkainta on valtateillä 4 ja 5. Kello 16:n jälkeen Mäntsälän kohdalla Helsinkiin päin kulki yli 3 000 autoa tunnissa. 

Liikennevirastosta arvioidaan, että lämmin sää viivästyttää juhannuksen viettäjien lähtöä tien päälle. Näin uskoo myös ylikonstaapeli Tuomo Markoff Helsingin poliisista.

Hän arvioi, että jonoja riittää tänään pahimmissa paikoissa iltakahdeksaan asti. Pahoja ruuhkia hän ei usko kuitenkaan syntyvän.

– Välttämättä ruuhkia ei tulekaan, koska ihmiset jäävät tästä vielä kesälomille.

Tietyöt hidastavat liikennettä tänä kesänä ennätyksellisen monessa paikassa. Ne näkyvät myös juhannusliiketeessä, vaikka työmailla ei pyhinä työskennelläkään.

– Tietyöt vaikuttavat liikenteeseen merkittävästi arkenakin, eli varmasti juhannuksen paluuliikenteessäkin tietöiden kohdilla liikenne ruuhkautuu, Markoff toteaa.

Toistaiseksi paluuliikenne on Markoffin mukaan ilman suurempia ongelmia.

– Kyllä autoilijoita pitää kehua, että malttavat ajaa jonoissa eivätkä lähde ohittelemaan tai ajamaan kovia ylinopeuksia.

Markoff toivoo, että ihmiset jaksaisivat ajaa rauhassa kotiin asti.

– Aina sanotaan, että malttia peliin ja varatkaa aikaa, niin sillä pääsee kotiin turvallisesti. Kuumana päivänä kannattaa myös varata riittävästi juotavaa autoon ja auton ilmastointilaitetta on syytä pitää päällä, niin ei tule väsymystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.