Mainos

Live klo 17: Elisabeth Rehn kertoo kohdanneensa vähättelyä lukuisia kertoja – SuomiAreena-keskustelu nostaa esille naisten aseman

58:04

SuomiAreena goes Akateeminen -keskustelussa pureudutaan tänään naisten asemaan ja sananvapauteen. Keskustelussa mukana oleva ministeri Elisabeth Rehn sanoo naisten sanomisen vähättelyn olevan yhä arkipäivää.

Kello 17 alkavassa keskustelussa mukana myös muun muassa kirjailija Roman Schatz. Tapahtumaa voi seurata myös tämän artikkelin kautta. 

Ministeri Elisabeth Rehn kritisoi Suomen nykyistä valtaa – ja sen myötä sananvaltaa – liian miehiseksi.

– Kun katsotaan hallitustamme ja kuinka miehinen se on, niin siitä tulee automaattisesti sellainen kuva, että miehen sana painaa enemmän. Eihän naisten sananvapautta rajoiteta, mutta se merkitsee paljon missä asemassa olet. Jos olet pääministeri, ulkoministeri, puolustusministeri... Ennen näissäkin oli naisia mukana, mutta nyt asetelma tavattoman miehinen, Rehn sanoo. 

Pitkän uran politiikassa tehnyt ministeri Elisabeth Rehn kertoo kohdanneensa vähättelyä satoja kertoja. 1970-luvun lopussa RKP:n kansanedustajaksi noussut Rehn on toiminut muun muassa puolustusministerinä sekä ollut puolueensa presidenttiehdokkaana.

– Etenkin alkuaikoina sanottiin että, eihän tuosta ole mihinkään. Minä tulistuin vain entistä enemmän enkä lannistunut. Mollaus ei johtunut yksinomaan siitä, että olen nainen, vaan kohdistui persoonaani ja omapäisyyteeni.

– Monet ovat kokoukset, joissa olen esittänyt jotakin, mutta kukaan ei ole pöydän ympärillä reagoinut. Sitten kun mies pyytää puheenvuoron ja esittää tismalleen saman asian, niin kaikki huutavat innoissaan "tämähän on erinomainen ehdotus". Vastaavaa kuulen tapahtuvan edelleen jatkuvasti, Rehn sanoo.

Rehnin lisäksi keskustelussa ovat mukana kirjailijat Roman Schatz, Essi Tammimaa ja Eveliina Talvitie sekä kansanedustaja Ozan Yanar. Tilaisuuden juontaa MTV:n uutisankkuri Aino Huilaja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.