Jussi Halla-ahon mukaan Suomessa on käynnissä suuri kulttuurivallankumous – keskustan varapuheenjohtaja sivalsi: "Surullista"

Politiikan puheet kesäillassa: Jussi Halla-aho 10:18
Katso video: Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti puheen Poliittiset puheet kesäillassa -ohjelmassa.

Jussi Halla-aho piti SuomiAreenassa yhden viimeisistä puheistaan puoluejohtajana.

Perussuomalaisten väistyvä puheenjohtaja Jussi Halla-aho piti kärjekkään puheen SuomiAreenan Politiikan puheet kesäillassa -ohjelmassa. Halla-aho jättää tehtävänsä puoluejohdossa elokuun puoluekokouksessa.

Halla-aho väitti puheessaan, että Suomessa on käynnissä suuri kulttuurivallankumous ja että suurin osa suomalaisista kokee hänen nostamansa aiheet, esimerkiksi sukupuolivähemmistöihin liittyen, sairaiksi.

– Perussuomalaisia kannattaa tällä hetkellä vain vajaat 18 prosenttia suomalaisista. Mihin faktoihin tämä väite perustuu, kysyi illan toinen juontaja, MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki.

– Meillä on sanktioitu niin voimakkaasti vääränlaisten mielipiteiden esittäminen monista tämän päivän kuumista teemoista, Halla-aho sanoi.

– Ihmisellä tulee helposti sellainen olo, että hän on ajatuksineen yksin. Luulen, että tämä näennäinen mukautuminen päivän trendeihin ei kerro aivan koko totuutta siitä, mitä ihmiset omissa oloissaan niistä ajattelevat.

Lehtimäki kysyi Halla-aholta myös,  mitä perussuomalaiset tekisi esimerkiksi sukupuolivähemmistöjen kanssa, jos puolue olisi hallituksessa ja heillä olisi valtaa.

– Me emme halua sellaista intersektionaaliseen feministiseen ajatteluun perustuvaa kastijärjestelmää, jossa ihmisen puheoikeus ja oikeus tehdä ja sanoa asioita on kiinni siitä, millaisiin uhrikategorioihin hän kuuluu, Halla-aho vastasi.

Keskustan varapuheenjohtaja Riikka Pakarinen kuvaili Halla-ahon puhetta surulliseksi.

Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo puolestaan sanoi olevansa huolissaan, jos yhteiskunnassa ei saa puhua siitä, että ihmisen sukupuoli vaikuttaa asioihin.

– Onko perussuomalaiset tekemässä politiikkaa, jossa sukupuolesta ei saa millään tavalla puhua? En tiedä. Huolestuttaa ihmisten yhdenvertaisuuden näkökulmasta tosi paljon tämä (Halla-ahon) puhe.

Katso Jussi Halla-ahon puhe ja sitä seurannut keskustelu Politiikan puheet kesäillassa -ohjelmassa kokonaisuudessaan ylempänä.

---

SuomiAreenan tapahtumia on sekä Porissa että Helsingissä. Porissa tapahtumat keskittyvät torille ja Helsingissä puolestaan ydinkeskustan Allas Sea Poolille. Näitä tapahtumia kuka tahansa voi tulla seuraamaan paikan päälle.

Lisäksi SuomiAreenan tapahtumia järjestetään kahdella studiolla MTV:n tiloissa Helsingissä. Näihin yleisöllä ei ole pääsyä, mutta kaikki studiokeskustelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä netin kautta mtv-palvelussa. Lisäksi erillinen SuomiAreenaTV-kanava näyttää valikoidut palat tapahtumista. SuomiAreenaTV näkyy antenni- ja kaapelitalouksissa kanavapaikalla 38. Ohjelmat alkavat maanantaina klo 10 ja muina päivinä klo 9.

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat