Demokratiako uhkaa demokratiaa, napautti Jussi Halla-aho Antti Rinteelle Kultarannassa – MTV Uutiset paikalla

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan Kultaranta-keskustelut jatkuvat tänään presidentin kesäasunnolla Naantalissa. MTV Uutiset näyttää tilaisuuden suorana kello 9.30 alkaen.

Aamun ensimmäisessä paneelissa kohtaavat muun muassa pääministeri Antti Rinne (sd.) ja suurimman oppositiopuolueen perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Teemana on Suomi eurooppalaisen turvallisuuden tekijänä. 

Keskustelussa ovat mukana myös Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola sekä Helsingin Sanomien Berliinin-kirjeenvaihtaja Anna-Liina Kauhanen.

Keskustelijoista Halla-ahon ja Rinteen välillä on selvä jännite, sillä Rinne teki hallitusneuvotteluissa hyvin selväksi ettei perussuomalaiset mahdu samaan hallitukseen SDP:n kanssa arvopohjansa vuoksi. 

Arvoihin viitattiin heti alkuun tässäkin keskustelussa. 

– Siitä olen huolissani että yhteiset arvot, jotka luovat ilmapiiriä, ovat uhattuna, pääministeri Antti Rinne sanoi.

Rinne muistutti siitä, että tuomioistuinten toimia rajoitetaan ja että Euroopan perusarvot demokratia ja sananvapaus ovat monissa maissa uhattuina. 

– Olen huolissani siitä, että Euroopassa on koventuneita käsityksiä näistä asioista, Rinne sanoi. 

Halla-aho napautti Rinteelle heti takaisin.

– Olen ihan samaa mieltä siitä, että demokratia ja sananvapaus ovat uhattuina. Mielestäni se johtuu siitä, että demokratialla on alettu tarkoittaa paljon muutakin kuin sitä, että kansa saa valita edustajansa päättäviin elimiin tahtonsa mukaan, Halla-aho arvioi.

Halla-ahon mukaan demokraattisten vaalien tuloksia useissa Euroopan maissa pidetään nyt ongelmana.

– Ikään kuin demokratia uhkaisi demokratiaa, Halla-aho tokaisi Rinteelle.

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat