VTV:n pääjohtaja Tytti Yli-Viikari pidätetään virastaan – taustalla Finnairin lentopisteet ja kahden vuoden palkka toimettomalle virkamiehelle

0:36
Näin Tytti Yli-Viikari kommentoi kohuaan median edessä poistuttuaan kansliatoimikunnan kuulemisesta.

Eduskunnan kansliatoimikunta on päättänyt pidättää Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virasta keskusrikospoliisin tutkinnan ajaksi.

Kansliatoimikuntaan kuuluvat eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) ja varapuhemiehet Tarja Filatov (sd.) ja Juho Eerola (ps.) sekä eduskunnan keskuudestaan valitsemat kansanedustajat Arja Juvonen (ps.), Eeva Kalli (kesk.), Jukka Kopra (kok.) ja Antti Lindtman (sd.).

2:28
Näillä sanoin puhemies Anu Vehviläinen kertoi Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin virasta pidättämistä.

MTV Uutiset seurasi tiedotustilaisuutta tässä artikkelissa.

14.32: Vehviläisen mukaan kansalaisten luottamuksen kannalta on tärkeää, että myös muut keskustelua herättäneet asiat selvitetään VTV:ssä.

Yli-Viikaria on syytetty julkisuudessa muun muassa harkitsemattomasta rahojen käytöstä kauneudenhoitoon ja matkusteluun.

14.25: Vehviläisen mukaan virasta pidättäminen perustuu ainoastaan poliisin esitutkinnan kohteena olevien asioiden arviointiin.

– Tässä on ollut monenlaista muutakin asiaa esillä mutta päätös liittyy poliisin esitutkintaan, eikä muilla seikoilla ole ollut merkitystä.

14.23: Yli-Viikari ei saa palkkaa virasta pidättämisen aikana, kertoo eduskunnan pääsihteeri Maija-Leena Paavola. Mikäli virasta pidättäminen todetaan jälkeenpäin aiheettomaksi, Yli-Viikari saa palkan takautuvaksi.

14.18: Vehviläisen mukaan kansliakunta ei ollut tyytyväinen Yli-Viikarin selvitykseen Finnair-lentopisteiden käytöstä eikä Yli-Viikarin selvitykseen tilanteesta, jossa Valtiontalouden tarkastusvirasto maksoi yli kahden vuoden palkkaa virkamiehelle, jolla ei ollut työtehtäviä.

14.13: Virasta pidättäminen ei tarkoita, että Yli-Viikari menettää pääjohtajan viran.

14.07: Vehviläisen mukaan kansliatoimikunta totesi yksimielisesti, että Yli-Viikarilla ei ole edellytyksiä hoitaa pääjohtajan tehtäväänsä keskusrikospoliisin tutkinnan aikana.

14.00: Eduskunnan kansliatoimikunta on päättänyt pidättää Yli-Viikarin virastaan keskusrikospoliisin rikostutkinnan ajaksi. Vehviläisen mukaan päätös oli yksimielinen. Virasta pidättäminen perustuu eduskunnan virkamieslakiin.

Eduskunnan kansliatoimikunta päätti tiistaina 30. maaliskuuta käynnistää Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtajan viralta pidättämisasian käsittelyn.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja