Työmatkoja eksoottisiin kohteisiin ja tuhansia euroja veronmaksajien rahoja kauneudenhoitoon - kansanedustajan mukaan VTV-pomon pitäisi siirtyä syrjään: "Tällaista toimintaa ei tule sallia"

Eduskunnan kansliatoimikunnan jäsen Jukka Kopra (kok.) katsoo, että Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin tulisi siirtyä syrjään siksi aikaa, kun tämän rahankäytön epäselvyydet selvitetään.

– Olen tullut alustavasti siihen johtotulokseen, että kun nämä epäilykset ovat näin vakavia, niin johtajan tulisi itse nyt ymmärtää tehdä johtopäätöksiä siksi aikaa kun asia selvitetään, Kopra toteaa MTV Uutiset Livessä.

Koprasta rahankäytön epämääräisyydet tulisi käsitellä ripeällä aikataululla, kun kyse on merkittävästä valtion virastosta ja sen pääjohtajan toiminnasta. Hänestä viraston uskottavuuteen on tullut särö.

Kuka valvoo valvojia?

Keskustelussa on kyse siitä, onko Yli-Viikari käyttänyt veronmaksajien rahoja asianmukaisella tavalla. Kohua ovat herättäneet tämän runsaat työmatkat eksoottisiin matkakohteisiin sekä rahojen käyttö kauneudenhoitoon.

– Minun mielestäni tällaista toimintaa ei tämänkaltaisessa virastossa tai missään muussakaan valtion toimielimessä tule sallia ja hyväksyä

Tapaus on nostattanut keskustelua erityisesti siksi, että Valtiontalouden tarkastusvirasto itse valvoo verorahojen asiamukaista käyttöä. Viraston sivuilla lukee seuraavaa:

”VTV tarkastaa valtion taloudenhoitoa ja omaisuuden hallintaa sekä valvoo finanssipolitiikkaa ja puolue- ja vaalirahoitusta. Toiminnallaan VTV varmistaa, että valtion varoja käytetään eduskunnan osoittamiin kohteisiin lakia noudattaen ja järkevästi.”

Eduskunnan puhemiehistö aikaisti Yli-Viikarin tapaamista ensi maanantaihin. Aiemmin eduskunnan puhemies Anu Vehviläinen luonnehti Yli-Viikarin rahankäytön vaikuttavan huonosti harkitulta ja viraston uskottavuutta heikentävältä.

Lue myös:

    Uusimmat