Mainos

Miten kansalaisten pitäisi varautua kyberuhkiin? – Uusi opas neuvoo turvallisuudesta ja somen käytöstä

Puolustusministeriön yhteydessä toimiva turvallisuuskomitea on julkistanut Kodin kyberoppaan, joka neuvoo ymmärtämään kyberturvallisuutta.

Oppaassa kerrotaan muun muassa, miten oman tietokoneen ja älykodinkoneet voi suojata ja miten verkkokaupoissa voi asioida turvallisesti. Lisäksi opas antaa neuvoja esimerkiksi sosiaalisen median käyttöön ja yksityisyyden suojaamiseen.

Samalla turvallisuuskomitea julkaisi Suomen kyberturvallisuusstrategian toimeenpano-ohjelman vuosille 2017-2020. Ohjelma kokoaa yhteen julkisen hallinnon kyberturvallisuushankkeita ja -toimenpiteitä.

Tavoitteena on, että Suomi on maailmassa edelläkävijä kyberuhkiin varautumisessa ja niiden aiheuttamien häiriötilanteiden hallinnassa.

Valtioneuvosto julkaisi helmikuussa kyberturvallisuusselvityksen, jonka mukaan viime vuosina merkittävimpiä kyberuhkia ovat olleet kiristyshaittaohjelmat, haavoittuvuuksien hyödyntäminen, laitteistoihin kohdistuvat uhkat sekä hyökkäykset, jotka tähtäävät henkilötietojen varastamiseen tai liiketoiminnan tuhoamiseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.