Mainos

Video: "Mitä tekisin vapaudella?" – Ex-vangit suunnittelevat tulevaisuuttaan Piritorilla

Suomen ensimmäisillä rikostaustaisille suunnatuilla messuilla vapautuneille vangeille halutaan tarjota apua tulevaisuuden suunnitteluun.

MTV Uutisten toimittaja Raija Kantomaa on paikalla raportoimassa Helsingin Kallion kuuluisalta "Piritorilta" eli Vaasanpuistikon torilta. MTV Uutiset lähetti tapahtumasta suoran lähetyksen kello 12. 

– Odotamme paikalle satoja vapautuneita vankeja, jotka eivät tiedä mitä tehdä vapaudellaan. Messuilla on peräti 30 näytteilleasettajaa, jotka tarjovat neuvoja asumiseen, taloudenhoitoon, opiskeluun, työllistymiseen ja auttavat irti päihteistä, kertoo viestintäkoordinaattori Lotta Lehmusvaara Kriminaalihuollon säätiöstä.

– Yksi suosituimmista osastoista on varmasti Martat, jotka tekevät ahkerasti työtä vankien auttamiseksi. Monilla osastoilla kuten A-klinikkasäätiönkin osastolla on tarjolla vertaistukea entiseltä vangilta. Yksi isoimmista ongelmista on päihteet, sillä peräti 90 prosenttia vangeista on päihderiippuvaisia.

Kilpailuina penkkipunnerrusta ja leuanvetoa

Lehmusvaaran mukaan päivän yksi ehdoton kohokohta on varmaan sotilaspenkkipunnerruksen- ja leuanvetokilpailu, jonka tulos ja palkintojen jako on torilla iltapäivällä.

– Kilpailuun voi osallistua koko päivän Kinaporin sisäpihalla, jonne odotamme suurta suosiota. Kinaporissa on luvassa muutakin viihdettä kuten Stand up-esityksiä. Viihdettä on luvassa myös Piritorin puolella muun muassa Ex Pistols ja Koiton laulukuoro, kertoo Lehmusvaara.

Lehmusvaaran mukaan tiukkaa asiaa on luvassa vankipaneelissa, tutkija kertoo pyöröovivangeista ja siitä, kuinka vankilassa olevat vanhemmat voivat olla yhteydessä lapsiinsa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.